Uitrukpakken en arbeidshygiëne pakken Veiligheidsregio Fryslân – Aanbestedingsnieuws

Uitrukpakken en arbeidshygiëne pakken Veiligheidsregio Fryslân

©IVF 2017, kledingvoorschriften
https://kleding.ifv.nl/Portals/IFV/NIFVLFR/Brandweervoorschriften.pdf

Opdrachtgever Veiligheidsregio Fryslân wil een raamovereenkomst sluiten voor de levering van uitrukpakken en
arbeidshygiëne pakken. Wegens het beëindigen van de huidige raamovereenkomsten heeft opdrachtgever de wens om de nieuwe raamovereenkomsten in week 19 2022 in te laten gaan. De aanbestedende dienst wenst door middel van deze aanbesteding voor een relatief lange termijn een raamovereenkomst aan te gaan voor een periode van vier jaar met een optionele verlening van vier keer één jaar. De aanbestedende dienst is van plan om met één of twee inschrijvers een raamovereenkomst te sluiten. Met de inschrijvers met de beste prijs-kwaliteitsverhouding op ieder perceel wordt de
raamovereenkomst gesloten.

Opdrachtgever heeft besloten de opdracht op te delen in twee percelen, te weten:

  • Perceel 1: Uitrukkleding
  • Perceel 2: Arbeidshygiëne pakken.

De motivatie om de opdracht op te delen in twee percelen is dat de uitgevraagde pakken van beide percelen dermate van elkaar verschillen.  Inschrijvers kunnen inschrijven op één perceel of op beide percelen, mits wordt voldaan aan de gestelde eisen. Het is mogelijk dat bij een inschrijving op twee percelen slechts voor één perceel wordt gegund.

Alle brandweerlieden beschikken binnen de VRF over één uitrukpak en één arbeidshygiëne pak. De huidig in gebruik zijnde uitrukpakken bestaan uit losse jas- broek combinaties, in de kleur zwart. De pakken hebben gele/grijze reflectie strepen die zijn gestikt op de pakken. De uitrukpakken zijn op maat uitgeleverd aan de medewerkers. Bij brandweer Fryslân worden de uitrukpakken gebruikt als ‘1e pak’, welke doorgaans worden gebruikt bij de uitrukken en bij de oefenmomenten. Evenals in de huidige situatie het geval is dienen de te leveren uitrukpakken bij de dragen aan:
• Bescherming tegen invloeden van buiten, waaronder: hoge stralingstemperaturen, vocht, mechanisch geweld, e.d.
• Welzijn van de dragen tijdens uitvoering van werkzaamheden, waaronder: draagcomfort, bewegingsvrijheid, warmtestuwing, vochtregulatie e.d.
• Zichtbaarheid, waaronder: bij duisternis of slecht zicht.

Voor Brandweer Nederland is een ‘nieuwe’ huisstijl/uitstraling gepresenteerd voor de uitrukkleding in oktober 2018. Opdrachtgever wenst aan te sluiten op deze ontwikkeling, voor landelijke ‘eenheid’ in de uitrukkleding van de brandweer. Opdrachtgever vindt het van belang dat de brandweer duidelijk te herkennen is voor burgers en collega hulpverleners. De door inschrijver voor Perceel 1: Uitrukpakken aangeboden pakken dienen te voldoen aan de ‘Nieuwe huisstijl uitrukkleding brandweer’; details zijn op te vragen via het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en voor meer informatie kan inschrijver terecht
op de website: https://www.brandweer.nl/huisstijl/over-de-huisstijl. Tijdens de aanbestedingsprocedure worden inschrijvers gevraagd om een ‘standaard’ uitrukpak in de maatvoering L aan te bieden.

Het aan te leveren uitrukpak (perceel 1) sluit volgens inschrijver het beste aan bij de werkzaamheden van brandweer Fryslân. Opdrachtgever behoudt zichzelf uitdrukkelijk het recht voor om met de ‘winnende’ inschrijver voorafgaand aan en lopende het contract, benodigde wijzigingen en detailinvullingen nader met elkaar overeen te komen; hierbij valt te denken aan: wijziging in samenstelling, afmetingen, locatie lusjes en zakken, enz. Om een ‘soepel’ pak te laten beoordelen door de testgroep tijdens Fase 1 – de Tafelsessie, stelt opdrachtgever de eis dat het aan te leveren voorbeeldpak minimaal vijf maal machinaal gereinigd en gedroogd is. Het voorbeeld uitrukpak dient uitgevoerd te worden conform de ‘nieuwe’ landelijk huisstijl uitrukkleding brandweer. Opdrachtgever wenst een ‘partnership’ aan te gaan met de uiteindelijke opdrachtnemer(s); binnen dit ‘partnership’ is gedurende de looptijd van de overeenkomsten ruimte en gelegenheid voor nadere afstemming, doorontwikkeling en innovatie.

De huidige in gebruik zijnde arbeidshygiëne pakken bestaan uit losse jas- broek combinaties, in de kleur zwart. Deze pakken zijn voorzien van gesealde gele/grijze reflectie strepen. De pakken betreffen confectiematen. De arbeidshygiëne pakken worden voornamelijk gebruikt door aspiranten (deze beschikken tot het behalen van de opleiding nog niet over een 1e pak) en wanneer het 1e Uitrukpak vuil is en in het wasproces zit. Nadat het 1e pak weer terug is op de desbetreffende kazerne, wordt het uitrukpak weer in gebruik genomen voor de uitruk en wordt het arbeidshygiëne pak weer opgeborgen. Door het
minimale gebruik van de arbeidshygiëne pakken, worden de pakken pas vervangen wanneer dit noodzakelijk is. Het gebruik van de arbeidshygiëne pakken verschilt per kazerne evenals het aantal uitrukken. Verwachte afname per jaar 65 stuks.
Evenals in de huidige situatie het geval is dienen de te leveren arbeidshygiëne pakken bij te dragen aan:
• Bescherming tegen invloeden van buiten, waaronder: hoge stralingstemperaturen, vocht, mechanisch geweld, e.d.
• Welzijn van de dragen tijdens uitvoering van werkzaamheden, waaronder: draagcomfort, bewegingsvrijheid, warmtestuwing, vochtregulatie e.d.
• Zichtbaarheid, waaronder: bij duisternis of slecht zicht.

Opdrachtgever kiest er weloverwogen voor dat het uiterlijk van de arbeidshygiëne pakken gelijk blijft aan het uiterlijk van de huidige arbeidshygiëne pakken. Door hetzelfde uiterlijk blijft de eenheid van pakken binnen de regio behouden en is er een duidelijk onderscheid tussen het uitrukpak en het arbeidshygiëne pak. Het werken met twee kleuren pakken zorgt daardoor voor een betere navolging. Het juiste gebruik van de pakken is van belang in verband met de verschillende afschrijftermijnen.
De kleur van de pakken blijft dan ook zwart, met dezelfde striping als de huidige arbeidshygiëne pakken, gesealde gele reflectie.

De VRF heeft het voornemen om per perceel een raamovereenkomst af te sluiten. Het is mogelijk om op beide percelen in te schrijven. De raamovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van vier jaar met een eenzijdige optie tot verlenging van maximaal vier keer met één  jaar. De beoogde startdatum van de overeenkomst is in week 19 van 2022. Van grote invloed op het besluit om de raamovereenkomst al dan niet te verlengen zijn de prestaties van de opdrachtnemer en het nakomen van het gestelde in de lijst van eisen. De maximale waarde van de raamovereenkomst over de gehele looptijd (incl. alle mogelijke
verlengingen en opties) betreffen voor:
– Perceel 1: 1450 uitrukpakken
– Perceel 2: 600 arbeidshygiëne pakken

Bron: Tenderned woensdag 3 november 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/242785

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *