Restauratieaannemer dienstgebouw Museum Huis Doorn – Aanbestedingsnieuws

Restauratieaannemer dienstgebouw Museum Huis Doorn

Foto: © Huis Doorn

Huis Doorn beheert en exposeert de unieke nalatenschap (landgoed, kunstcollectie en authentiek ingericht huis) van ex-keizer Wilhelm II van Duitsland. Het maakt daarbij door permanente en tijdelijke exposities en door activiteiten duidelijk hoe bepalend de Eerste Wereldoorlog en de periode van het interbellum zijn geweest voor Nederland en Europa. De kerntaak van de Huis Doorn is het als rentmeester behouden, beheren en presenteren van de rijkscollectie. Het bestaande dienstgebouw op het terrein van Museum Huis Doorn wordt herbestemd als onderdeel van Museum Huis Doorn. Het Rijksmonument is gebouwd in 1838 en verbouwd in opdracht van de Duitse Keizer Wilhelm in 1919. Het gebouw heeft lange tijd een woonfunctie en opslag functie gehad maar gaat nu
onderdeel uitmaken van het museum. Het casco is reeds gerestaureerd en deels verduurzaamd. De werkzaamheden restant cascoherstel + restauratie en verbouw en herindeling bestaat in hoofdzaak uit:
1. Cascoherstel en restauratie begane grondvloer-, verdiepingsvloeren- en kapconstructie.
2. Constructief herstel, restauratie en afwerking binnenwanden, zgn. ‘Brabantse wand’.
3. Verduurzaming gevels en gevelopeningen; plaatsen geïsoleerde voorzetwanden en achterzetbeglazing.
4. Algehele verbouw en herindeling ruimten ten behoeve van de nieuwe gebruiksfunctie(s).
5. De benodigde installatietechniek.

Doel van de aanbesteding is het contracteren van één opdrachtnemer die (met één of meerdere personen) zitting neemt in het bouwteam, samen met dit bouwteam een bouwkundig ontwerp opstelt, een begroting afgeeft conform het opgestelde bouwkundig ontwerp en het werk uitvoert conform het opgestelde bouwkundig ontwerp. Opdrachtnemer is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige
werkzaamheden. Het bouwteam bestaat uit:
• Opdrachtgever (vertegenwoordigd door de Projectmanager),
• Architect,
• Bouwkundig aannemer (Opdrachtnemer),
• Elektrotechnisch installateur (Opdrachtnemer),
• Werktuigbouwkundig installateur (Opdrachtnemer),
• Installatieadviseur, en
• Akoestisch adviseur.
Er zal na het afronden van deze aanbesteding als eerste een Bouwteamovereenkomst  worden gesloten met de geselecteerde Inschrijver.

De uitvoering van de opdracht vangt aan met ingang van 16 december 2024 tot en met de oplevering van het werk (tenzij de Aanneemovereenkomst niet wordt gesloten). De Opdracht wordt aanbesteed door middel van de nationaal openbare procedure. De nationaal openbare procedure houdt in dat de kwalificatie en gunning in één fase plaatsvindt, zij het dat er binnen deze procedure wel sprake is van verschillende verrichtingen (toetsen op het niet van toepassing zijn van Uitsluitingsgronden, het voldoen aan de minimum Geschiktheidseisen en het beoordelen van de Inschrijvingen).

Bron: Tenderned dinsdag 24 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/350645

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 25 september 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »