Housing en hosting ICT middelen provincie Flevoland – Aanbestedingsnieuws

Housing en hosting ICT middelen provincie Flevoland

Foto: Pexels.com

Het budget van de overeenkomst die de Aanbestedende dienst op dit moment heeft voor de housing en hosting van haar ICT-middelen is volledig benut. Om die reden is de behoefte ontstaan
om via een openbare Europese aanbestedingsprocedure een uitvraag in de markt te zetten, die de huidige overeenkomst vervangt. Omdat de aanbestedende dienst zich nog oriënteert over de inrichting van haar IV-organisatie richting de toekomst, is eerder dit jaar een marktconsultatie gehouden. Gebleken is dat het voor de aanbestedende dienst op dit moment een stap te ver is om de gewenste groei naar een regie organisatie in haar uitvraag mee te nemen. Om die reden beperkt deze aanbesteding zich tot het opnieuw contracteren van de huidige diensten.

Met deze aanbesteding streeft de aanbestedende dienst ernaar de ICT-middelen van Provincie Flevoland onderbrengen bij een nieuwe provider, op een wijze die waarborgt dat de continuïteit en kwaliteit van de IV-dienstverlening van de aanbestedende dienst maximaal bijdraagt aan het realiseren van haar doelstellingen. De opdracht betreft: Housing en Hosting van ICT- middelen:
Housing:
De ICT-middelen en opslag van alle data van aanbestedende dienst dienen ondergebracht te worden op een locatie in Nederland. Dit omvat het leveren van fysieke ruimten, koeling,
stroomvoorziening, beveiliging en netwerkconnectiviteit.
Hosting:
De provider verzorgt de servers en infrastructuur voor het opslaan en toegankelijk maken van websites, applicaties en data. Dit omvat het leveren van hardware, opslagcapaciteit, beveiliging,
netwerkverbindingen en het onderhoud daarvan.

Verder omvat de opdracht nog:

• Overbrenging en Integratie van ICT-middelen:
De opdracht omvat het verplaatsen van de huidige ICT-middelen naar het datacenter van de nieuwe provider, waarbij alle systemen met minimale onderbrekingen van enkele minuten operationeel moeten blijven en correct geïntegreerd worden in de nieuwe omgeving. De overbrenging en integratie van de ICT-middelen moet vóór 13 juli 2025 zijn voltooid.
• Vervanging van Hardware:
Het vervangen van bestaande hardware, waarbij continuïteit van de diensten gewaarborgd wordt tijdens de overgang.
• Continuïteit waarborgen:
Het minimaliseren van onderbrekingen tijdens het overbrengingstraject om de bedrijfsvoering van de aanbestedende dienst ongestoord te laten verlopen.
• Project management en Consultancy Ondersteuning:
De nieuwe provider levert een projectmanager met ervaring in vergelijkbare ICT-projecten, verantwoordelijk voor het succesvol onderbrengen van de ICT-middelen
Ondersteuning bij de transitie naar de nieuwe housing-omgeving, inclusief het opstellen van change-documenten voor het change management van aanbestedende dienst.
• Backup-as-a-Service (IaaS):
Het aanbieden van een oplossing voor databescherming via Back-up as a Service voor virtuele machines.

In het Programma van Eisen zijn de eisen opgenomen waaraan de nieuwe provider moet voldoen bij de uitvoering van de opdracht. De te sluiten overeenkomst betreft een dienstverleningsovereenkomst  met een initiële looptijd van vierentwintig maanden. Na afloop van deze periode heeft de aanbestedende dienst de mogelijkheid om de overeenkomst vier keer te verlengen, telkens met twaalf maanden, onder dezelfde voorwaarden. Door huidige en aankomende projecten verwacht de aanbestedende dienst dat de afgenomen dienstverlening tijdens de looptijd van het contract mogelijk op nul uitkomt. Er is geen afnameverplichting voor de in deze aanbesteding gevraagde diensten.

Bron: Tenderned zaterdag 21 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/349882

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 23 september 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »