Ontwerpteam MFA Zeemanstraat Assen – Aanbestedingsnieuws

Ontwerpteam MFA Zeemanstraat Assen

Foto: Google Streetview

Gemeente Assen is van plan om in de wijk Lariks te Assen het bestaande pand van de voormalige PABO gelegen aan de Zeemanstraat 1 te verbouwen tot een MFA. De MFA zal huisvesting bieden aan de Theo Thijssenschool, de kinderopvang van de Theo Thijssenschool, de buitenschoolse opvang en het bestuurskantoor van Stichting Plateau Openbaar Onderwijs. De herhuisvesting tot een MFA past binnen het vigerende omgevingsplan. Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 3.643 m2 (3.030 m2 BVO begane grond en 613 m2 BVO op de verdieping). Het voorkeursscenario voor de Theo Thijssenschool is om het schoolgebouw aan de Zeemanstraat, nadat deze als tijdelijke huisvesting (voor de Emmaschool) heeft gefungeerd, te verbouwen en geschikt te maken voor de Theo Thijssenschool, kinderopvang en het bestuurskantoor Plateau. Hiermee kan het gebouw weer 40 jaar gebruikt worden. Op deze wijze zal een integraal kindcentrum kunnen worden gerealiseerd en zal de huidige locatie van de Theo Thijssenschool na sloop vrijkomen voor woningbouw. Het gebouw beschikt over een gymlokaal waarvan de Theo Thijssenschool gebruik maakt.

Het doel van deze Aanbesteding is de gunning van de werkzaamheden aan een opdrachtnemer om als ontwerpteam te komen tot een ontwerp en de realisatie van MFA Zeemanstraat. Voor deze aanbesteding is gekozen voor een niet-openbare procedure. Via Tenderned kunnen partijen zich aanmelden voor de selectiefase. Na beoordeling in de selectiefase worden maximaal vijf partijen uitgenodigd om deel te nemen aan de gunningsfase.

De Aanbestedende dienst heeft er voor gekozen het project uit te werken volgens de ‘Traditionele’ bouworganisatievorm ‘. De opdracht wordt in een ontwerpteam uitgewerkt in een bestek en bijbehorende tekeningen. De rol van de architect, constructeur, installatie- en bouwfysisch adviseur wordt in de gunningsfase nader gespecificeerd.

Bron: Tenderned woensdag 18 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/349423

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 19 september 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »