Onderhoud maatschappelijk vastgoed gemeente Tilburg. – Aanbestedingsnieuws

Onderhoud maatschappelijk vastgoed gemeente Tilburg.

Foto: Pixabay.com

Momenteel is het beheer en onderhoud van de Tilburgse gebouwen en installaties nagenoeg geheel ondergebracht bij één opdrachtnemer. Dit contract is in 2017 met als basis de UAV-GC aangegaan waarbij opdrachtgever meer op afstand is komen te staan en diverse taken naar de opdrachtnemer zijn overgeheveld. Doel van het contract was dat de opdrachtnemer vanuit de eigenaarsrol zou komen tot een doordachte aanpak van het onderhoud en een (vanuit o.a. TCO en wettelijke verplichtingen) logische verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed.
De gemeentelijke organisatie zelf zou daarbij de operationele rol en functies van technisch beheerder loslaten en overhevelen naar de opdrachtnemer zodat de gemeente in theorie zélf een meer strategische rol zou kunnen pakken. Gedurende de looptijd van het contract is gebleken dat de initiële doelen niet meer werden behaald. De eigenaarsrol en verantwoordelijkheid van de gemeente Tilburg kwam onvoldoende tot zijn recht en er werd steeds meer gewerkt in de geest van de UAV. Zo heeft de gemeente onder andere besloten om zelf weer regie te gaan voeren op het MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP) en het Jaarplan. In december 2023 heeft opdrachtgever besloten het huidige contract niet te verlengen en een aanbesteding te starten om te komen tot nieuwe contracten. Contractueel gezien is de huidige opdrachtnemer gehouden om zijn werkzaamheden te laten voortduren totdat de gemeente nieuwe opdrachtnemers heeft. Deze ‘uitloop-constructie’ kan echter niet onredelijk lang voortduren.

De gemeente Tilburg wil de voorkomende beheer- en onderhoud werkzaamheden aan al de door haar gedefinieerde gebouwen in een aantal raamovereenkomsten contractueel vastleggen. Hiertoe wordt de gehele opdracht verdeeld in vier percelen:

1. Perceel 1 Binnensport (Irene Wüst ijsbaan, sportcomplexen Drieburcht en T-kwadraat);
2. Perceel 2 Cultuur (Schouwburg, Popcentrum 013, de LocHal en het Textielmuseum);
3. Perceel 3 Dienst (Eigen gebouwen) en Parkeren (Stadhuis, Stadswinkel en parkeergarage Stappegoor);
4. Perceel 4 Overig (Wijkcentra en buitensport).

In het Programma van Eisen is omschreven welke werkzaamheden onderdeel uitmaken van de opdracht. In alle percelen zijn deze werkzaamheden in meer of mindere mate van toepassing.
Het gaat hierbij in het kort om de volgende vier soorten werkzaamheden:
1. Contract Onderhoud;
2. Correctief Onderhoud;
3. Jaarplan Onderhoud;
4. Eigenaars en huurderswensen.
De werkzaamheden worden verricht op basis van te sluiten deelopdrachten die worden gesloten naar aanleiding van een offerte-uitvraag van de opdrachtgever en een aanbieding van de opdrachtnemer. Voor het Contract Onderhoud, zoals weergegeven in het PvE geldt de vaste prijs, zoals aangeboden bij de inschrijving. De plaats van uitvoering van de opdracht is de gemeente Tilburg inclusief de dorpskernen, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.

De startdatum van de opdracht is 1 juli 2025. De raamovereenkomst wordt aangegaan voor een initiële looptijd van viereneenhalf jaar. Voor de periode hierna bestaat er één optionele verlenging, door opdrachtgever in te roepen, van één jaar.

Bron: Tenderned dinsdag 17 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/349282

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 18 september 2024

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »