Vernieuwbouw van onderwijshuisvesting locatie ‘ De Weid’ Velserbroek – Aanbestedingsnieuws

Vernieuwbouw van onderwijshuisvesting locatie ‘ De Weid’ Velserbroek

Impressie: © Stichting Atlant Basisonderwijs

De onderwijshuisvesting locatie De Weid te Velserbroek staat voor een ingrijpende vernieuwbouw, waarbij zowel renovatie als nieuwbouw noodzakelijk zijn. Onderwijshuisvesting De Weid bestaat uit de basisschool Beekvliet (Atlant Basisonderwijs), basisschool De Hoeksteen (Stichting Fedra), een gymzaal en kinderopvang (gemeente Velsen). Het gebouw stamt uit 1988 en was oorspronkelijk gebouwd voor het huisvesten van drie scholen. Het gebouw schiet op meerdere vlakken tekort. Zo is het gebouw bouwkundig in slechte staat en functioneel past het gebouw niet bij de wensen vanuit het onderwijs. De luchtkwaliteit in het gebouw is matig en slecht beïnvloedbaar, al heeft een verbouwing in 2020 enige verbetering gebracht. NEN-rapporten wijzen uit dat de kwaliteit van het gebouw niet meer voldoet. De exploitatielasten liggen ver boven het landelijk gemiddelde, waardoor het gebouw erg duur is in gebruik. De verwachting is dat het leerlingaantal voor de Hoeksteen stabiel blijft en voor de Beekvliet toeneemt. Voor De Hoeksteen betekent dit dat de capaciteit de komende jaren nog aansluit bij de behoefte. Voor De Beekvliet houdt dit
in dat de capaciteit, het semipermanente gebouw aan de Aletta Jacobsstraat 75 niet meegerekend, ontoereikend is en er ook in de toekomst een ruimtetekort blijft. Bij het schoolbestuur van Atlant en de schooldirectie van de Beekvliet leeft tevens de wens om de twee locaties (De Weid en Aletta Jacobsstraat 75) samen te voegen, zodat op één locatie onderwijs gegeven kan worden.

Het project omvat zowel renovatie als nieuwbouw. Voor de functionaliteit van het ontwerp worden delen van het bestaande gebouw gesloopt. Het ontwerp bestaat uit drie tot vier gebouwdelen welk gefaseerd opgeleverd dienen te worden zodat het bestaande gebouw (deels) in gebruik kan blijven. De bestaande bouw heeft een omvang van  4.350 m2, waarvan 1.375 m2 gesloopt zal worden om plaats te maken voor 2160 m2 nieuwbouw. De aanbestedende dienst wenst uitvoerende partijen te betrekken bij het ontwerpproces die haar uitvoeringskennis proactief en met respect voor de belangen van de andere betrokken partijen inbrengt. Gekozen is om twee bouwteamaannemers te selecteren: één voor de bouwkundige werkzaamheden en één voor de installatietechnische werkzaamheden (E&W-installaties). De aannemers worden in de bouwteamfase een extra adviseur met als discipline uitvoerings- en kostendeskundigheid. De aannemers dienen een actieve bijdrage te leveren aan de uitwerking van het ontwerp in al zijn ontwerpdisciplines. Maakbaarheid, financiële haalbaarheid, veiligheid, planning, compleetheid van de uitwerking en een ‘handtekening’ onder het bouwteam resultaat waarmee financiële zekerheid en een vlot uitvoeringsproces zijn geborgd, zijn de focuspunten voor de bouwteamaannemers.

Bij afronding van de bouwteamfase worden aannemers als eerste gevraagd een aanbieding te doen voor de realisatiewerkzaamheden, waarna bij overeenstemming over de geboden prijs, kwaliteit en planning, het verkrijgen van een onherroepelijke omgevingsvergunning bouwen en het definitief beschikbaar komen van de financiële middelen een contract voor de uitvoering (op basis van UAV 2012) wordt gesloten. Om dit onderscheid in contractuele zin helder te maken is er sprake van het afsluiten van een bouwteamovereenkomst met afstandsverklaring voor de bouwteamfase en het afsluiten van een uitvoeringsovereenkomst voor de realisatiefase van het project.

De aanbesteding vindt plaats volgens een Europese niet-openbare procedure. De niet-openbare procedure houdt in dat de aanbesteding in twee fasen geschiedt. In de eerste fase vindt een selectie plaats met het doel te komen tot de selectie van vijf gegadigden per perceel.

 

Bron: Tenderned dinsdag 17 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/349285

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 18 september 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »