Uitvoerende partijen MFA Turfmarkt 5 Zwolle – Aanbestedingsnieuws

Uitvoerende partijen MFA Turfmarkt 5 Zwolle

Projectlocatie Turfmarkt 5 Zwolle. Foto: Google Streetview

Sinds 2010 is de Aquamarijn aan de Turfmarkt 5 gesitueerd. Het betreft een basisschool in combinatie met Kinderdagopvang (KDV), Buitenschoolse opvang (BSO), peuterspeelzaalwerk (PSZ) en een gymzaal. Het gebouw is op leeftijd en voldoet niet meer aan de huidige kwaliteitseisen voor een goede en gezonde leeromgeving. Daarnaast is er onvoldoende capaciteit voor het huidige en toekomstige leerlingenaantal en het groeiende KDV/PSZ. Het integraal huisvestingsplan (IHP – 2020) van de gemeente Zwolle is het kader voor de onderwijshuisvestingsopgave. In het IHP is het integraal kindcentrum (IKC) Aquamarijn opgenomen als vervangende nieuwbouw.

Aan de Turfmarkt 4 is de huisartsenpraktijk Turfmarkt (HAP) gevestigd. Het betreft een groepspraktijk met vijf huisartsen. Ze voorzien in eerstelijnszorg voor de buurt Bagijneweide en de omliggende buurten. Het gebouw voldoet niet meer aan de hedendaagse standaarden en is aan vervanging toe. Daarnaast is er te weinig ruimte. Door huisvesting te bundelen op het plot Turfmarkt 5 ziet de gemeente kansen om bij te dragen aan de ruimtelijke kwaliteit van het gebied. De gemeente Zwolle is bouwheer voor de Multifunctionele Accommodatie (MFA) en ontwikkelt de voorziening op de aangewezen locatie in afstemming met de betrokken gebruikers.

Inmiddels is er een architect, constructeur en adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaamheid en circulariteit geselecteerd. De gemeente Zwolle kiest voor een uitwerking van het project in bouwteam, waarbij de bouwkundig aannemer en installateur vanaf de DO fase (Definitief Ontwerp) aansluiten. Zij brengen hun kennis en bouwervaring mee in het proces om zo gezamenlijk tot een efficiënt, betaalbaar en circulair gebouw te komen.
Het project is volledig gelegen op het perceel Turfmarkt 5, Kadastrale aanduiding B 7785. Oppervlakte perceel is 4.770 m2.

In het nieuw te ontwikkelen gebouw en de bijbehorende buitenruimtes komen het IKC Aquamarijn, de HAP Turfmarkt en een gymzaal. De ruimtebehoefte is op hoofdlijnen:
• Basisschool Aquamarijn, 275 leerlingen met een omvang van circa 1.700 m2 bvo (opp. afwijkend van Programma van eisen).
• Kinderopvang Kleurrijk, met een omvang van circa 525 m2 bvo.
• Huisartsenpraktijk Turfmarkt met een omvang van circa 738 m2 bvo.
• Gymzaal met een omvang van circa 570 m2 bvo.
De totale oppervlakte betreft bedraagt circa 3.533 m2 bvo

Er is gekozen om aan te besteden in twee percelen. Perceel 1 betreft de bouwkundige werkzaamheden (aannemer). Perceel 2 betreft de installatietechnische werkzaamheden (installateur). De bouwkundige aannemer zorgt voor de coördinatie van het gehele project. Hiertoe wordt een
coördinatieovereenkomst getekende door beide aannemers. De gemeente Zwolle heeft besloten om het project vervangende nieuwbouw Turfmarkt 5 als een bouwteamovereenkomst in de markt te zetten. Op de bouwteamfase zijn de AIV 2022 van toepassing. Op de realisatiefase zijn de Uniforme Administratieve Voorwaarden 2012 (UAV-2012) van toepassing.

Voor deze aanbesteding is gekozen voor een Europese niet-openbare procedure. Deze procedure bestaat uit twee fasen: een selectiefase en een gunningsfase. Dit betekent dat we in de eerste fase van de aanbesteding, de selectiefase, aan de hand van een aantal criteria waaronder
kerncompetenties, partijen selecteren die meedoen in de tweede fase, de gunningsfase.

Bron: Tenderned vrijdag 13 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/348838

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 16 september 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »