Abri’s en vrijstaande reclamevitrines Lelystad – Aanbestedingsnieuws

Abri’s en vrijstaande reclamevitrines Lelystad

Abri type Aqui. Foto Google Streetview

Op dit moment heeft de gemeente Lelystad een contract met Global Media & Entertainment die de plaatsing, beheer en onderhoud, schadeherstel en reclame exploitatie van abri’s en vrijstaande reclamevitrines voor haar rekening neemt. Vanuit de huidige overeenkomst zijn 117 Abri’s van het type Aqui geplaatst. 46 hiervan hebben geen Reclamevitrine. Vanuit de huidige overeenkomst zijn 15 Vrijstaande Reclamevitrines geplaatst. Omdat het huidige contract met Global t.a.v. reclame abri’s verloopt is er een nieuwe aanbesteding opgestart.

Het doel van de aanbesteding is om een concessieovereenkomst te sluiten voor het plaatsen, beheren en onderhouden, schadeherstel en mediaexploitatie van abri’s en vrijstaande reclamevitrines in de gemeente Lelystad. De gemeente heeft hierbij de volgende doelstellingen:
– Het gebruik van openbaar vervoer te bevorderen door bereikbare bushaltes voor iedereen, voldoende verlicht met beschutting en zitplaatsen;
– Realiseren van inkomsten voor de gemeente;
– Realiseren van mediaruimte voor de gemeente en citymarketing.
Gedurende de looptijd van de overeenkomst kunnen er wijzigingen optreden in het areaal. Abri’s kunnen (tijdelijk) verplaatst of verwijderd worden, bijvoorbeeld bij wegreconstructies. Opdrachtnemer betaalt aan opdrachtgever een jaarlijkse financiële afdracht (Concessieprijs). Het is Inschrijvers toegestaan om in te schrijven met gereviseerde abri’s en vrijstaande reclamevitrines, mits deze voldoen aan de in, het Programma van Eisen en de in de
leidraad gestelde eisen. Opdrachtnemer draagt zorg voor de levering en plaatsing van zes R-net abri’s op het Stationsplein, welke in plaats komen van de huidige abri’s. Een R-net abri is reeds eigendom van de gemeente, maar staat op een andere locatie en zal nog uitgerust moeten worden met een groen (sedum) dak en reclamevitrine. In het programma van eisen zijn de globale eisen voor deze R-net abri’s opgenomen. Na gunning stemmen opdrachtnemer en opdrachtgever met elkaar af welk type R-net abri geplaatst moet worden. De R-net Abri’s dienen bij de leverancier van de R-net Abri’s (VDL Metaal) aangeschaft te worden. De kosten worden geschat op circa €250.000,-. Opdrachtnemer draagt zorg voor deze investering (levering en plaatsing), maar deze investering zal in mindering gebracht worden op de door opdrachtnemer te betalen financiële afdracht. De investering zal gelijkmatig verdeeld worden over de contractjaren.

De gemeente Lelystad is van plan een concessieovereenkomst te sluiten. De duur van de concessieovereenkomst is afhankelijk van de te plaatsen Abri’s, waardoor de duur van de overeenkomst uitkomt op maximaal tien of vijftien jaar.
Bij plaatsing van de huidige Abri zal de concessieovereenkomst worden aangegaan met ingang van 1 januari 2025 voor een periode van tien jaar met eenmaal een optie tot verlenging van vijf jaar tegen dezelfde condities.

Indien Global de huidige abri’s laat staan, zal hun inschrijving gecorrigeerd worden om een gelijk speelveld te creëren. De correctie is €3.000 per abri (al dan niet met reclamevitrine). Indien een inschrijver ervoor kiest om gereviseerde abri’s te plaatsen zal de concessieovereenkomst worden aangegaan voor een periode van tien jaar met eenmaal een optie tot verlenging van vijf jaar. Indien een inschrijver ervoor kiest om nieuwe abri’s te plaatsen zal de concessieovereenkomst worden aangegaan worden voor een periode van vijftien jaar met eenmaal een optie tot verlenging van vijf jaar.

Bron: Tenderned zaterdag 14 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/348992

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 16 september 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »