Elektrische voertuigen Handhaving gemeente Eindhoven – Aanbestedingsnieuws

Elektrische voertuigen Handhaving gemeente Eindhoven

Foto: 3xPstudio

De afdeling Handhaving in Eindhoeven heeft momenteel een lease overeenkomst voor een zevental volledig elektrisch aangedreven voertuigen van het type Volkswagen E-Golf (vijfmaal opvallend) en Volkswagen ID-3 (tweemaal onopvallend). Deze leasecontracten zijn medio 2019 afgesloten en zijn op korte termijn geëxpireerd. De voertuigen worden ingezet voor toezicht in de stad zowel bij preventieve als repressieve activiteiten en voor zogenaamd het rijden van meldingen. De onopvallende voertuigen worden voornamelijk gebruikt door Handhaving Interventie Team (HIT) voor taken op het gebied van Horeca, helingbestrijding en ondermijning. De afdeling Handhaving is aanzienlijk gegroeid de afgelopen jaren en er heeft forse taakuitbreiding plaatsgevonden. Ook de terugtrekkende beweging van de politie op het gebied van leefbaarheid heeft de (werk)druk op de afdeling aanzienlijk verhoogd. Daarnaast hebben de medewerkers van de afdeling Handhaving ook beschikking tot de volgende duurzame mobiliteitsvarianten:
– (Elektrische) fietsen en mountainbikes;
– Elektrische scooters & speed pedelecs.

Het doel van deze aanbesteding van Eindhoven is om een overeenkomst af te sluiten voor de leasing van elektrische voertuigen, waarbij de opdrachtgever zoveel mogelijk wordt ontzorgd. De afgelopen vijf jaar is er – naar volle tevredenheid – ervaring opgedaan met het elektrisch rijden.
De voertuigen worden sterk wisselend gebruikt door ongeveer 65 medewerkers van de afdeling Handhaving en worden ingezet in de regio (stadscentrum) Eindhoven. De voertuigen worden voornamelijk gebruikt voor surveillance in de stad Eindhoven (Leefbaarheid). Daarnaast worden de voertuigen ingezet voor projectmatig werken (Veiligheid/Leefbaarheid). Gemiddeld hebben de huidige voertuigen ongeveer 30.000 km per voertuig, per jaar gereden.

Opdrachtgever volgt een openbare aanbestedingsprocedure. De opdracht heeft betrekking op het leveren en onderhouden van acht elektrische
voertuigen op basis van full-operational lease. In het kader van de uniformiteit dienen de voertuigen van hetzelfde type te zijn binnen het betreffende segment. Opdrachtgever wenst met één opdrachtnemer een overeenkomst af te sluiten die kan voorzien in de behoefte van opdrachtgever. De minimale kwaliteitsvereisten worden nader geformuleerd in het programma van eisen. Tot de opdracht behoren de volgende onderdelen:
• Het leveren van elektrische voertuigen, bestaande uit de het C/L – lagere suv segment;
• Het leveren van elektrische voertuigen uit bovengenoemde segment, op basis van: Full-Operational leasing (Afschrijving, rente, verzekering, reparatie, onderhoud, banden, schade en vervangend vervoer);
• Reparatie, onderhoud en pechhulp;
• Inzet vergelijkbaar vervangend vervoer bij onderhoud en reparatie langer dan 24 uur;
• Het innemen van voertuigen nadat het operational leasecontract beëindigd is.

De overeenkomst heeft een initiële looptijd van zes jaar en gaat in per 1 januari 2025. De nadere lease en onderhoudsovereenkomsten hebben een initiële looptijd van 72 maanden en worden – in overleg met opdrachtgever – opgesteld conform lay-out van de opdrachtnemer. De leasetermijn gaat in op de datum dat het betreffende voertuig aan de opdrachtgever rijklaar wordt geleverd en dus voor gebruik geschikt is.

Bron: Tenderned zaterdag 14 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/349006

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 16 september 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »