Bouwkundige ontwerp- en advieswerkzaamheden BS “De Zevenster” Denekamp – Aanbestedingsnieuws

Bouwkundige ontwerp- en advieswerkzaamheden BS “De Zevenster” Denekamp

Projectlocatie nieuwbouw Zevenster. Foto: Google Streetview

Een van de scholen van Stichting Katholiek Onderwijs Noord Oost Twente (Konot) is Basisschool de Zevenster, gelegen aan de Meester Muldersstraat 45 te Denekamp. Konot, tezamen met de gemeente Dinkelland hebben besloten vervangende nieuwbouw in twee bouwlagen te realiseren op het terrein, gelegen tegenover de huidige locatie. De huidige locatie kan tijdens de realisatie van de nieuwbouw dienst blijven doen als “tijdelijke huisvesting”. Wel zal het omgevingsplan van de nieuwe locatie gewijzigd dienen te worden. Dit zal plaatsvinden op basis van onder meer Structuurontwerp en Stedenbouwkundig plan dat tijdens looptijd van de opdracht ter visie wordt gelegd. Momenteel is de voormalige boerderij Aveskamp op deze locatie gelegen. Deze boerderij heeft geen formele historische waarde. Wel zal worden bekeken of er bruikbare elementen van het gebouw zijn, die verwerkt kunnen worden binnen de nieuwbouw. De nieuwbouw zal t.z.t. plaats dienen te bieden aan indicatief 300 leerlingen (ruimtebehoefte is circa 1700 á 1750 m²), een gymzaal (circa 550 m² BVO) waarnaast circa 550 m² voor benutting als Buitenschoolse Opvang (Het Project). Gedacht wordt aan een traditionele procesvorm waarbij de uitvoerende partijen worden geselecteerd op basis van uitgewerkt bestek en -tekeningen.

De looptijd van de opdracht zal indicatief zijn:
– start zo spoedig mogelijk na gunning,
– afronding opdracht zo spoedig mogelijk, indicatie: omstreeks 23-december 2028. Voor de bouwkundige ontwerp- en advieswerkzaamheden is Konot op zoek naar een geschikte, ervaren en professionele partij. Ontwerp- en advieswerkzaamheden, waaronder wordt verstaan: architect incl. door inschrijver zelf dan wel door inschrijver in te zetten partijen voor stedenbouwkundig advies, landschapsarchitectuur [hiervoor is reeds door opdrachtgever een keuze gemaakt voor ODIN landschapsontwerpers BV te Markelo die onderaannemer wordt van de architect], constructeur en bouwmanagement) ten behoeve deze nieuwbouw.  De Installatieadviseur (incl. adviseur bouwfysica) wordt separaat aanbesteed/gecontracteerd. Tevens zal een kostendeskundige worden ingeschakeld voor incidentele toetsingen.

De aanbesteder heeft ervoor gekozen om de opdracht aan te besteden door middel van een Europese niet-openbare procedure. De niet-openbare procedure bestaat uit twee fasen: de selectiefase en de inschrijvingsfase. De selectiefase houdt in dat iedere geïnteresseerde die voldoet aan de gestelde eisen een aanmelding mag indienen. Op basis van de beoordeling van dit verzoek tot deelneming worden de maximaal vijf gegadigden geselecteerd die in aanmerking komen voor toelating tot de inschrijvingsfase.

Bron: Tenderned woensdag 11 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/348550

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 12 september 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »