Marktconsultatie multi factor authenticatie DJI – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie multi factor authenticatie DJI

Foto: pixabay.com

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft behoefte aan een multifactor authenticatie platform dat onder andere passwordless log-ins, passkeys en modere functies ondersteunt. Het Inkoop Uitvoeringscentrum Dienst Justitiële Inrichtingen (IUC DJI) publiceert t.b.v. de Justitiële ICT Organisatie (JIO) naar verwachting eind 2024 een aanbesteding Multi Factor Authenticatie. Ter voorbereiding op die aanbesteding wordt de markt geconsulteerd. IUC DJI nodigt u hierbij namens JIO uit deel te nemen aan deze marktconsultatie. Iedere marktpartij die van mening is dat zij een bijdrage kan leveren aan de marktconsultatie kan deelnemen.

In de periode van 14 augustus tot 8 oktober 2024 zou JIO graag van uw kennis en ervaring gebruik willen maken. De vragen die JIO heeft met betrekking tot multi factor authenticatie en een eventuele aanbesteding hiervan zijn opgenomen in een separate vragenlijst bij de consultatiedocumenten.
Het doel van een marktconsultatie is:
– meer inzicht verkrijgen in beschikbare ervaring en in het marktaanbod;
– een beeld te krijgen van visies, suggesties, ideeën en ontwikkelingen van marktpartijen en de markt;
– het vroegtijdig betrekken en interesseren van de marktpartijen in de mogelijke aanbesteding;
– te bepalen welke aanbestedingsstrategie het meest geschikt is voor het mogelijk aan te besteden onderwerp;
– het toetsen van eigen uitgangspunten, aannames, ideeën en oplossingsrichtingen.

Op dit moment maken de eindgebruikers van de JIO gebruik van een multi factor authenticatie op basis van password en MFA app. JIO is van plan om deze two factor authenticatie te vervangen. Doel van deze verandering in het landschap is:
 Over het gehele IT landschap onze beveiliging te verbeteren
 Door inzet van gebruiksvriendelijke, moderne en makkelijk in te zetten MFA middelen
JIO is op zoek naar een oplossing die gebruik kan worden bij zowel haar Public Cloud als private cloud (lees on premises) omgevingen. Hierbij verwacht JIO een verlaging in de total-cost-of-ownership. De eindgebruikers zullen betere perfomance en beveiliging van hun systemen gaan ondervinden door middel van het gebruik van de nieuwe oplossing.

Met deze marktconsultatie wil JIO:
– weten hoeveel partijen de functionele behoefte in kunnen vullen en welke samenwerkingsverbanden eventueel kunnen ontstaan;
– nagaan in hoeverre standaard software aansluit op de functionele behoefte;
– nagaan of de contractvoorwaarden (in bijzonder eigenaarschap/eeuwigdurend gebruiksrecht) acceptabel zijn in de markt;
– bepalen of de gunningscriteria leiden tot het selecteren van de beste oplossing;
– in hoeverre het budget passend is;
– weten welk financieel model de markt aanraadt;
– bepalen welke verwervingsstrategie het beste past bij deze opdracht.
De door deelnemers van de markconsultatie verstrekte informatie en gegeven antwoorden kunnen als informatiebron dienen voor de aanbesteding. Deze
marktconsultatie is als zodanig een belangrijke bron van informatie.

Deelnemers worden gevraagd de antwoorden op de vragen, met gebruik van het antwoordformulier in te dienen op Tenderned via de ‘Berichtenmodule’. U wordt verzocht uw reactie uiterlijk op 18 september 2024 om 10:00 uur in te dienen. Naar aanleiding van de ingediende reacties nodigen IUC DJI en JIO de deelnemers uit om (mondeling) een aanvullende toelichting te geven op de door hun ingestuurde informatie. Deelnemers worden individueel uitgenodigd om hun producten te komen presenteren en hun visiedocument met ons delen ten aanzien van deze marktconsultatie. De mondelinge toelichting zal plaatsvinden door een fysieke ontmoeting in Gouda.

Het IUC DJI zal de marktconsultatie afronden door een verslag van de marktconsultatie openbaar te publiceren op www.tenderned.nl. In het verslag zullen de, naar het oordeel van het projectteam, belangrijkste conclusies van de marktconsultatie opgenomen worden.

Bron: Tenderned zondag 8 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/348360

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 10 september 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »