Cateringdienstverlening Algemene Rekenkamer – Aanbestedingsnieuws

Cateringdienstverlening Algemene Rekenkamer

Algemene Rekenkamer en deel Kloosterkerk. Foto: © Rijksgebouwendienst

De aanleiding voor deze aanbesteding is het expireren van de huidige catering overeenkomst per 31 december 2024. De Algemene Rekenkamer wenst per 1 januari 2025 een nieuw contract te hebben voor de cateringdiensten en warme en koude dranken. Het doel van de aanbesteding is het afsluiten van een overeenkomst voor cateringdienstverlening die aansluit bij de visie van de AR en de Categorie Consumptieve Dienstverlening (Categorieplan en Visie Circulaire categorie) waarbij wordt voldaan aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. De visie van het rijk en de AR op catering:
1) Kwaliteit van de dienstverlening:
a. De rijksoverheid zorgt ervoor dat lekker en gezond eten en drinken, dicht bij het werk beschikbaar is.
b. De eigen vergoeding die hiervoor van medewerkers gevraagd wordt is redelijk (marktconform). Het streven is om het grootste deel van de op kantoor aanwezige medewerkers gebruik te laten maken van de aangeboden voorzieningen. De gratis drankenvoorzieningen zijn van goede kwaliteit.
c. Catering en koffie vervullen een sociale functie binnen de organisatie. De lunchpauze is een moment voor ontspannen en sociale uitwisseling met collega’s.

2) Maatschappelijk verantwoord inkopen

De aanbesteding betreft de volgende dienstverlening:
– de cateringdienstverlening,
– de (warme en koude) drankenvoorziening.
Cateringdienstverlening
Het op werkdagen van maandag t/m donderdag verzorgen van eten en drinken in het bedrijfsrestaurant. Op vrijdag alleen verzorging van de automaten en opruimen van eventuele banqueting (incidenteel) van de dag ervoor, totaal maximaal twee tot drie uur.
Banqueting
Onder banqueting wordt verstaan het verzorgen van;
– vergaderservice en lunches in de daarvoor bestemde vergaderzalen;
– bijeenkomsten zoals recepties, jubilea, borrels en evenementen.
Op de locatie van de deelnemende dienst vinden jaarlijks een aantal bijeenkomsten, recepties en borrels plaats in de vergaderzalen en/of het bedrijfsrestaurant. De bijeenkomsten vinden op werkdagen plaats tijdens de openingstijden van de locatie. Opdrachtgever onderscheidt hiervoor de volgende soorten dienstverlening:
1. Inzet van een borrelwagen zonder bediening tegen een Vaste Integrale Verrekenprijs per persoon op basis van drie consumpties per persoon inclusief koude hapjes/snacks (drie stuks per persoon);
2. Verzorgen van een receptie of bijeenkomst met bediening tegen een Vaste Integrale Verrekenprijs per persoon op basis van drie consumpties per persoon inclusief koude hapjes/snacks (twee per persoon) en gemengde warme hapjes (twee per persoon). Gebaseerd op een tijdsduur van twee uur, dus inclusief twee uur bediening.
Maatwerk
Maatwerk zal op basis van een offerteaanvraag plaatsvinden. De te hanteren uurtarieven voor maatwerk zijn in beginsel gelijk aan de uurtarieven zoals bij inschrijving aangeboden op het prijsinvulformulier
Drankenvoorziening
De AR heeft sinds kort vijf koffieautomaten in eigendom en deze staan verspreid door het pand. Deze automaten gaan zowel mee naar de tijdelijke locatie als de nieuwe locatie. Voor deze automaten betreft het de volgende dienstverlening:
– Het leveren van alle benodigde ingrediënten zoals koffie (Laurentis donker gebrand of vergelijkbaar), thee, cacao, melk (EKO Plaza halfvol of vergelijkbaar), plantaardige melk (Barista Havermelk van Alpro of vergelijkbaar), suiker en (sachets) cafeïnevrije koffie;
– Het (dagelijks) verzorgen (reinigen en vullen) van de automaten en bijbehorende onderkasten conform richtlijnen HACCP;
– Het (dagelijks) afvoeren van verpakkingen, afval en indien van toepassing koffieresidu;
– Het (dagelijks) verzorgen van preventief en correctief technisch onderhoud (door inschrijver op te nemen in de inschrijving) t.b.v. de drankenautomaten;
– Het in voorkomende gevallen verplaatsen (altijd i.o.m. opdrachtgever).

De aanbestedende dienst is van plan over te gaan tot het sluiten van een overeenkomst met een looptijd van vier jaar met, met viermaal de optie tot verlenging met telkens een periode van twaalf maanden. De ingangsdatum van de overeenkomst is 1 januari 2025.
De Aanbestedende dienst wenst met één inschrijver een overeenkomst te sluiten. De onder de overeenkomst (inclusief optiejaren) af te nemen geraamde opdrachtwaarde is: €2.000.000,- inclusief btw. Inschrijvers dienen er echter rekening mee te houden dat de daadwerkelijke afname lager kan liggen dan hierboven aangegeven.

De aanbestedende dienst biedt de mogelijkheid aan inschrijver om de locaties te bezichtigen. De bezichtigingen vinden plaats op donderdag 12 september 2024 van 10:00 tot 10:30 uur, Lange Voorhout 8. Voor deelname aan de schouwronde kunt u zich tot uiterlijk woensdag 11 september 2024 10:00 uur aanmelden via ‘Berichten’ op Tenderned, onder vermelding van naam, contactgegevens van de afgevaardigde (maximaal twee personen per organisatie).
Tijdens de schouwronde mogen foto’s worden genomen (zonder medewerkers) van de relevante (catering)ruimten. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Bron: Tenderned vrijdag 6 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/348106

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 9 september 2024

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *