Onderhoud wijkgebouwen gemeente Leeuwarden – Aanbestedingsnieuws

Onderhoud wijkgebouwen gemeente Leeuwarden

Een der te onderhouden gebouwen. Foto: Google Streetview

Momenteel worden verschillende aspecten van het onderhoud van wijkgebouwen in Leeuwarden afgehandeld via losse overeenkomsten met diverse partijen, zoals brandinspecties en andere noodzakelijke werkzaamheden. Deze aanpak heeft echter geleid tot een gebrek aan gestroomlijnde processen en consistente kwaliteit in dienstverlening. Klachten en storingen worden momenteel niet eenduidig door huurders gemeld, wat het beheer bemoeilijkt en de reactiesnelheid kan beïnvloeden. Om deze uitdagingen aan te pakken en te waarborgen dat het periodieke onderhoud van zowel bouwkundige elementen als installaties op een consistente en professionele wijze wordt uitgevoerd, heeft de gemeente besloten tot het starten van een Europese aanbesteding. Dit biedt de mogelijkheid om een structurele aanpak te implementeren waarbij de continuïteit en kwaliteit van het onderhoud worden geborgd. Door een
gestroomlijnde aanpak en heldere contractuele afspraken beoogt de gemeente de efficiëntie te verhogen en de dienstverlening aan huurders te verbeteren.
Deze aanbesteding vormt een cruciale stap naar een duurzame samenwerking met een gekwalificeerde partij, die in staat is om niet alleen periodiek onderhoud uit te voeren, maar ook om adequaat te reageren op storingsmeldingen en klachten. Het doel is om een betrouwbare en professionele omgeving te creëren waarin wijkgebouwen optimaal functioneren en bijdragen aan een leefbare gemeenschap.

De scope van de aan te besteden onderhoudswerkzaamheden voor 23 wijk- en servicegebouwen bevat de volgende aspecten:
– Preventief/periodiek onderhoud
– Correctief onderhoud (klachten- of curatief onderhoud)
– Huurdersonderhoud (of dagelijks onderhoud)
In de werkomschrijving en activiteitenoverzichten bij de aanbestedingsdocumenten zijn de werkzaamheden en de locaties nader gespecificeerd.
Het planmatig onderhoud valt buiten de werkzaamheden van deze aanbesteding.

Op 24 september 2024 vindt er een schouw plaats op een of twee locaties en wordt gezamenlijk door het pand gelopen en kunt u zaken bekijken en eventueel vragen stellen. Uiterlijk op vrijdag 20 september 2024 dient u via de berichtenmodule in Tenderned aan te geven wie hier namens u aanwezig
zijn (maximaal drie personen).

Met deze aanbesteding beoogt de gemeente één opdrachtnemer te contracteren die de opdracht zal gaan uitvoeren voor een periode van initieel vijf jaar. Na afloop van de initiële periode heeft de gemeente de mogelijkheid om, onder gelijkblijvende voorwaarden, de overeenkomst steeds voor een periode van een vijf jaar te verlengen. De doelstelling is om de overeenkomst per 1 januari 2025 in werking te laten treden. Aanbesteder volgt met deze aanbesteding de openbare procedure.

Bron: Tenderned zaterdag 7 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/348143

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 9 september 2024

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *