Realisatie geluidschermen A4 Dinteloord & A17 Standdaarbuiten – Aanbestedingsnieuws

Realisatie geluidschermen A4 Dinteloord & A17 Standdaarbuiten

Foto: Google Streetview

De Rijksweg A17 is een autosnelweg in Nederland, die loopt van knooppunt Klaverpolder bij Moerdijk naar knooppunt De Stok bij Roosendaal. De locaties 26-T043_01 en 27-T043_02 bevinden zich op A17 tussen kilometer Li 13.46 en kilometer Li 14.03; kilometer Re 13.46 en kilometer Re 13.76 ten
westen van Standaardbuiten, tussen de afslag 23 Stampersgat en afslag 24 Standaardbuiten. In de aanvangssituatie zijn beide locaties fysiek niet afgeschermd van geluid van de rijksweg. De Rijksweg A4 is een autosnelweg in Nederland, waarvan een gedeelte in de Provincie Noord-Brabant ligt, van knooppunt Markiezaat tot knooppunt Sabina. De locatie 0 – GSM_03 bevindt zich op de A4 tussen kilometer Re 214.14 en kilometer Re 214.49 ten noordoosten van Dinteloord, tussen de knooppunt Sabina en de afslag 24 Dinteloord. In de aanvangssituatie is locatie 0-GSM_03 fysiek niet
afgeschermd van geluid van de rijksweg.

De opdrachtnemer in deze aanbesteding van RWS dient in hoofdzaak de volgende werkzaamheden te verrichten:
• Het systeem (geluidschermen) dient tijdens de realisatiefase te worden ontworpen en gerealiseerd door de opdrachtnemer. Hiertoe dient opdrachtnemer in hoofdlijnen de volgende werkzaamheden te verrichten, aanvullend op hetgeen er overigens in deze overeenkomst (specifiek in VSP) is opgenomen:
– Valideren van de geleverde areaalgegevens;
– Verzorgen van alle benodigde areaalgegevens;
– Het uitvoeren van het benodigde (geotechnisch) onderzoek;
– Ontwerpen system.
• Opstellen, afstemmen en ter acceptatie aanbieden van het integrale ontwerp van het systeem (geluidschermen) geschikt voor uitvoering.
• Het “geschikt voor de uitvoering” ter acceptatie aanbieden van het integrale ontwerp van het systeem:
– Verkrijgen vergunningen, ontheffingen, beschikkingen en toestemmingen t.b.v. realisatie van het systeem (geluidschermen)
– Het realiseren en opleveren van het systeem (geluidschermen).
Alle werkzaamheden volgens de overeenkomst dienen verricht te worden op basis van een projectmanagementsysteem. Dit projectmanagementsysteem, inclusief zijn onderliggende processen, dient gebaseerd te zijn op een kwaliteitsmanagementsysteem, of in geval van een combinatie eventueel meerdere kwaliteitsmanagementsystemen, dat is (die zijn) gecertificeerd door een daartoe geaccrediteerde certificatie-instelling op basis van de vigerende versie van de norm NEN-EN-ISO 9001.

De aanbesteder is voornemens de opdracht te verlenen in de vorm van een engineering & construct contract, met als voorwaarden de UAV-GC 2005. De omvang en reikwijdte van de opdracht en de voorwaarden waaronder de opdracht wordt gerealiseerd worden opgenomen in de basisovereenkomst, de vraagspecificatie, de bijlagen bij de vraagspecificatie, de annexen en overige contractdocumenten. De inschrijvingsfase verloopt als volgt. De fase vangt aan met een algemene, voor alle ondernemers toegankelijke inlichtingenbijeenkomst. Ondernemers hebben vervolgens de mogelijkheid tot het verzoeken om nadere inlichtingen. Vervolgens dienen de ondernemers een inschrijving in.

De inlichtingenbijeenkomst vindt plaats op 19 september 2024 van 11:00 tot 11:30 uur. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de aanbesteder de aard en de omvang van de opdracht en de contractdocumenten. De bijeenkomst vindt digitaal plaats via Microsoft Teams. Tot uiterlijk 18 september om 12:00 kunt u zich via Tenderned voor deze digitale inlichtingenbijeenkomst aanmelden. U vermeldt daarbij de personen (maximaal twee per inschrijver) met hun emailadressen. De aanbesteder zal vervolgens de digitale uitnodiging versturen. Indien nodig organiseert de aanbesteder aanvullende inlichtingenbijeenkomsten. Eenieder die aanwezig wil zijn bij een inlichtingenbijeenkomst, is verplicht een presentielijst in te vullen en te ondertekenen. Degene die hier niet aan voldoet, wordt niet toegelaten tot de bijeenkomst. Zo spoedig mogelijk na een gehouden inlichtingenbijeenkomst wordt een nota van inlichtingen opgesteld. Deze nota wordt gepubliceerd op Tenderned. In gebouwen van de Rijksoverheid geldt een legitimatieplicht.

Bron: Tenderned woensdag 4 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/347922

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 5 september 2024

NDR: Volgens  Compendium voor de Leefomgeving waren er in 2014 ca 450km geluidschermen geplaatst, met een jaarlijkse toename van 20 km. Deze data wordt niet ververst omdat er geen gegevens meer zijn. Gaan we uit van een toename van 20 hebben we dus inmiddels 650 km geluidscherm staan langs ca 2.474 km autoweg. Zo wordt autorijden wel een stuk minder plezant, zeker als alles is volgekliedert.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *