Doelgroepenvervoer gemeente Borne – Aanbestedingsnieuws

Doelgroepenvervoer gemeente Borne

©ZAZ

De gemeente Borne vindt het belangrijk dat inwoners van de gemeente zoveel als mogelijk meekunnen doen in de samenleving. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met diverse partijen een breed aanbod van algemeen toegankelijke vervoersoplossingen. Uitgangspunt is dat inwoners zoveel als mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Hierin kent de gemeente meerdere vormen van vervoer:

1. Eigen oplossingen: reizen met een eigen auto of fiets, gebruik maken van een scootmobiel of driewielfiets of samen reizen met familie en kennissen.
2. Vrijwilligers oplossingen: dit zijn initiatieven uit de samenleving die een vervoersoplossing organiseren door gebruik te maken van vrijwilligers. In de gemeente Borne kennen we Automaatje.
3. Openbaar vervoer: dit is het vervoer dat door de provincie georganiseerd wordt. Binnen de gemeente Borne zijn er twee buurtbuslijnen (Borne en Weerselo), een treinlijn (sprinters richting Hengelo en Almelo) en een buslijn 51. Buurtbuslijn Borne wordt omgezet naar een flexibel systeem (FlexRRReis), er komen meer dan honderd haltes in de gehele gemeente Borne bij inclusief de gebieden Azelo (Hof van Twente), Tusveld (Almelo) en Westermaat (Hengelo).
4. Vervoer vanuit zorgaanbieder: een aantal zorgaanbieders organiseert als verlenging op de dienstverlening zelf het vervoer van en naar de instelling.
5. Aanvullend openbaar vervoer: AOV wordt door de gemeente ingekocht bij een vervoersonderneming. Dit vervoer is met name bedoeld zodat mensen mee kunnen doen in de samenleving en wordt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning vorm gegeven.
6. Jeugdvervoer: dit vervoer wordt door de gemeente ingekocht bij een vervoersonderneming. Dit vervoer is met name bedoeld voor jeugdigen die naar school en of zorginstelling moeten. Dit vervoer wordt vormgegeven op basis van de Jeugdwet en het leerlingenvervoer.
7. Gym-en zwemvervoer: De gemeente regelt voor een aantal basisscholen ook het vervoer bewegingsonderwijs (vanuit de Wet op primair onderwijs). Dit houdt in dat de leerlingen van diverse klassen per grote touringcar naar zwembad en/of sportlocatie worden vervoerd.
8. Vervoer van inwoners van Borne naar de basisschool voor nieuwkomers De Horizon in Hengelo.

De huidige overeenkomsten voor het AOV en Jeugdvervoer lopen op 31 juli 2025 af en de overeenkomst voor Gym-en zwemvervoer loopt op 22 augustus 2025 af. Er moet een nieuwe aanbesteding gehouden worden om nieuwe overeenkomsten voor doelgroepenvervoer te kunnen afsluiten. Gezien de totale financiële omvang moet de gemeente deze Europees aanbesteden. Met deze aanbesteding wordt dan ook het Aanvullend Openbaar Vervoer Borne, Jeugdvervoer, Gym-en zwemvervoer en het vervoer van en naar basisschool voor nieuwkomers De Horizon ingekocht.

Deze aanbesteding richt zich op de inkoop van het vervoer dat valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, de Jeugdwet, Wet op primair onderwijs, Wet op het voortgezet onderwijs en Wet op de Expertisecentra. De opdracht bestaat uit vier percelen:
• Perceel 1: Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV)
• Perceel 2: Jeugdvervoer
• Perceel 3: Gym- en zwemvervoer
• Perceel 4: Vervoer van en naar basisschool voor nieuwkomers De Horizon

Door middel van deze aanbesteding wenst de gemeente een overeenkomst per perceel met één vervoerder (maximaal vier verschillende vervoerders over alle percelen gerekend) aan te gaan voor de duur van vijf jaar vast (looptijd van 1 augustus 2025 tot 1 augustus 2030) met de mogelijkheid om maximaal vijf keer met één jaar te verlengen. Verlengen kan ook met meerdere jaren mits de totale contractduur van tien jaar niet wordt overschreden. De langere looptijd geeft de mogelijkheid aan zowel de zijde van opdrachtgever als de opdrachtnemers om te innoveren en te investeren in doorontwikkeling van de verschillende soorten vervoer.

NDR: Tussen haakjes is vermeld dat er voor de percelen met maximaal vier vervoerders een overeenkomst wordt gesloten. Dit impliceert dan weer dan een inschrijver op meerdere percelen mag inschrijven, en dat je als inschrijver meer dan één perceel gegund kan krijgen, maar erg duidelijk is aanbesteder daar niet over.

Bron: Tenderned zondag 1 september 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/347422

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 3 september 2024

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *