Hoogeveen zoekt parkeerautomaten – Aanbestedingsnieuws

Hoogeveen zoekt parkeerautomaten

Een der te vervangen parkeerautomaten. Foto: Google Streetview

Op dit moment beschikt gemeente Hoogeveen over vijfendertig parkeerautomaten. Deze automaten zijn inmiddels meer dan tien jaar oud. In en rond het centrum kent de stad Hoogeveen al jaren fiscaal betaald parkeren. Wanneer u uw auto parkeert in het centrum van Hoogeveen moet u daar op sommige plekken en pleinen voor betalen. Betalen kan op verschillende manieren, namelijk bij de parkeerautomaat, via een parkeerapp of via belparkeren. Bebording geeft aan waar men moet betalen om te parkeren. Het betalen gaat cashless en op basis van de invoer van het kenteken. Er wordt vooraf betaald door de parkeerder door middel van het ingeven van de gewenste tijdsduur. Indien gewenst, kan er een ticket uitgeprint worden. In de komende tien jaar komen er zo’n 1200 woningen bij in het centrum van Hoogeveen. Ook zal er nieuw parkeerbeleid ontwikkeld worden. Opdrachtgever heeft op dit moment geen zicht
op welke invloed dit heeft op betaald parkeren. De huidige systematiek met de Coöperatie Parkeerservice (CPS) blijft in de toekomst hetzelfde.

De opdracht betreft het leveren, installeren en onderhouden van parkeerautomaten voor een periode van maximaal twaalf jaar. De huidige automaten worden een-op-een vervangen. Daarnaast wil opdrachtgever de mogelijkheid hebben om optioneel extra parkeerautomaten af te nemen. De volgende onderdelen behoren tot scope van de opdracht:
– Het leveren en plaatsen van parkeerautomaten inclusief het gebruiksklaar maken., inclusief een beheersysteem;
– Het onderhouden van de geleverde automaten. Dit betreft zowel correctief als preventief onderhoud en het verhelpen van tweede en derdelijns storingen;
– Het innemen en duurzaam afvoeren van de huidige automaten;
– Het instrueren, opleiden (en certificeren) van medewerkers van opdrachtgever voor het verhelpen van eerstelijns storingen, het uitvoeren van klein correctief onderhoud en het gebruiken van het beheersysteem.

Opdrachtgever wil in het jaar 2025 zijn vijfendertig bestaande parkeerautomaten een-op-een vervangen. Opdrachtgever heeft hierbij voorkeur voor de eerste helft van 2025. Naast deze vijfendertig parkeerautomaten wil opdrachtgever de mogelijkheid hebben om optioneel zes extra
parkeerautomaten af te nemen. De afname hiervan kan te allen tijde gedurende het contract plaatsvinden. Opdrachtgever schat de opdrachtwaarde voor het vervangen van de vijfendertig parkeerautomaten, inclusief alle bijbehorende dienstverlening, in op €800.000,-. Dit geldt voor de gehele contractduur. Aan de bovenstaande gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.

Opdrachtgever is van plan een overeenkomst af te sluiten voor een initiële periode van tien jaar. De overeenkomst kan eenzijdig door opdrachtgever tweemaal met één jaar worden verlengd.

Bron: Tenderned zaterdag 31 augustus 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/347325

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 2 september 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *