Architect (incl. constructeur) voor kindcentrum Oosteindedriehoek Aalsmeer – Aanbestedingsnieuws

Architect (incl. constructeur) voor kindcentrum Oosteindedriehoek Aalsmeer

©Zaz 2024

De aanbestedende dienst (Gemeente Amstelveen) is op zoek naar een combinatie van een architect en constructeur die gezamenlijk het ontwerp, het technisch uitwerken en de begeleiding van een nieuw te bouwen kindcentrum incl. sportzaal. Het bruto nieuwbouwoppervlak voor deze school betreft voor de functie onderwijs ca. 1420 m2 BVO, voor de functie buitenschoolse opvang en kinderopvang ca 695 m2, voor een gymzaal met extra voorzieningen ca. 700 m2 BVO en een functie maatschappelijk van 150 m2, in totaal 2965 m2 BVO. De aanbestedende dienst heeft hierbij de nadrukkelijke wens dat de architect op zoek gaat naar een constructeur en landschapsarchitect die dezelfde visie nastreeft.

De nieuwbouw voor het schoolgebouw, kinderdagverblijf en gymzaal, genaamd nieuwbouw schoolgebouw “Kindcentrum Oosteindedriehoek” moet een inspirerende en uitdagende ontwikkelomgeving kunnen bieden:
▪ De ruimtelijke randvoorwaarden van het schoolgebouw zijn vastgelegd in een bouwenvelop;
▪ Voor het ruimtelijk en functioneel aspect is het Programma van Eisen (PvE) verstrekt, de basisschool, kinderopvang en sport hebben hun gezamenlijke visie hierin verwoord. Basisschool de Brug zal samen met de Kinderopvang Solidoe een Kind Centrum (KC) vormen;
▪ Voor het technisch aspect wordt in de volgende fase een PvE verstrekt. De gemeente zal voor bouwkundig advies (bouwfysica/ brand/ geluid) een adviseur contracteren. Tevens zal de gemeente voor de installatie onderdelen adviseurs contracteren en regie houden over de installatieonderdelen. Het kindcentrum dient naast energiezuinig te zijn en te voldoen aan ENG.

Deze ambities dienen te worden gerealiseerd:
▪ Het realisatiebudget van het gebouw bedraagt € 8.100.000,- excl. btw, waarvan 70% beschikbaar voor bouwkundig werk (incl. loodgieterswerk) en 30% beschikbaar voor E- en W-installatiewerk (excl. loodgieterswerk);
▪ Het beschikbare realisatiebudget voor de buitenruimte is € 600.000,- excl. btw;
▪ Uitvoering binnen de gestelde kaders;
▪ Passend bij de onderwijs onderhoudsbudgetten;
▪ Passend binnen de ruimtelijke randvoorwaarden;
▪ Volgens de PvE’s en de ruimtebehoefte.

De opdracht betreft het ontwerpen, technisch uitwerken en begeleiding van een nieuw te bouwen kindcentrum met kinderdagverblijf, school en sportzaal wordt uitgevoerd in maximaal drie bouwlagen. De opdracht omvat ook het ontwerp van de omliggende buitenruimte. Het gebouw ontwerp en het ontwerp buitenruimte dienen integraal ontworpen te zijn.

De gewenste ingangsdatum van de overeenkomst is 1 maart 2025 en heeft een beoogde looptijd van drie jaar. Een en ander is indicatief en kan gewijzigd worden. Aanbestedende dienst behoudt eveneens het recht om de overeenkomst na het einde van de afgesproken duur te verlengen tot de periode die nodig is om het project af te ronden.

In de niet-openbare procedure selecteert de gemeente Aalsmeer ten eerste, op basis van de verzoeken tot deelneming, vier gegadigden om deel te nemen in de gunningsfase. Opdrachtgever gunt de opdracht aan de inschrijver die de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) biedt op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: Tenderned woensdag 28 augustus 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/346914

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 29 augustus 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *