Marktconsultatie loods afsluitingen voor vijf zoutloodsen RWS – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie loods afsluitingen voor vijf zoutloodsen RWS

Foto: © Rijkswaterstaat | Henri Cormont

Het Inkoop Uitvoeringscentrum Bedrijfsvoering (IUC BV) Rijkswaterstaat (RWS) wenst ter voorbereiding op de komende aanbesteding voor het aanbrengen van loodsafsluitingen voor vijf zoutloodsen een marktconsultatie te houden. De vijf loodsen bevinden zich op verschillende locaties: Houten, Baarn, Nijmegen, Delfgauw en Wieringerwerf.

Het doel van deze marktconsultatie is het verzamelen van kennis en inzichten van marktpartijen ter voorbereiding op de aanbesteding.
RWS benadrukt dat deze marktconsultatie geen onderdeel uitmaakt van de aanbesteding en er geen rechten aan kunnen worden ontleend. Verkregen inzichten uit de marktconsultatie gebruikt RWS (waar relevant) in de voorbereiding van de aanbesteding en de aanbestedingsstukken. RWS behoudt zich het recht voor om deze inzichten niet of niet volledig te gebruiken. De precieze scope en inrichting zal mede op basis van de opbrengst van deze
marktconsultatie tot stand komen. De voorlopige scope bestaat uit de volgende onderdelen:
– de verdere ontwerpuitwerking o.b.v. het door OG opgesteld schetsontwerp tot uitvoeringsontwerp;
– het aanvragen van, indien nodig, de benodigde vergunningen en vervolgens realiseren en bedrijfsgereed opleveren van de afsluitingen.
De scope van de aanbesteding ziet toe op het plaatsen van loods afsluitingen bij vijf zoutloodsen. Het blijkt dat er verschil zit in de complexiteit van het werk. Het verder ontwerpen, berekenen, leveren en monteren van de constructie behoort ook hier ook tot de scope.
Deze marktconsultatie richt zich tot marktpartijen die ervaring hebben met de levering van de afsluitingen en het monteren hiervan, en die geïnteresseerd zijn om in te schrijven op de aanbesteding.

Vanwege de opsplitsing in de smalle en brede zoutloodsen denkt aanbesteder erover na wat handig is m.b.t. de aanbesteding. De mogelijkheid bestaat om het op te delen in twee aanbestedingen waarbij één aanbesteding zich richt op de brede loodsafsluitingen (waarbij er mogelijk grotere constructieve aanpassingen nodig zij vanwege de omvang van de afsluiting) en één aanbesteding zicht richt op de smalle loodsafsluitingen (waarbij de constructie aanpassingen mogelijk kleiner zijn). De mogelijkheid bestaat ook om een aanbesteding op te delen in twee percelen, maar dat is ook afhankelijk van verschillende factoren (die ook meer naar voren zullen komen tijdens deze marktconsultatie). Graag wil RWS dan ook van u horen waar u interesse naar uit gaat en waarom.

RWS heeft ervoor gekozen om deze marktconsultatie in breed verband uit te voeren, teneinde alle potentieel geïnteresseerde marktpartijen in de gelegenheid te stellen aan dit proces deel te nemen. In het marktconsultatiedocument is een vragenlijst opgenomen. Iedere geïnteresseerde marktpartij die van mening is dat zij een bijdrage kan leveren aan de marktconsultatie wordt verzocht om deze vragen te beantwoorden. Dit kan tot uiterlijk 10 september 2024 14.00 uur.  Op 16 en 17 september 2024 kunnen er toelichtende gesprekken aan de hand van ingevulde vragenlijst plaatshebben.

Bron: Tenderned woensdag 21 augustus 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/346510

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 22 augustus 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *