Meerjarig beheer openbare verlichting Roermond – Aanbestedingsnieuws

Meerjarig beheer openbare verlichting Roermond

Foto: Google Streetview

De gemeente Roermond wil met deze aanbesteding een overeenkomst aangaan met één onderneming voor het beheer van de complete openbare verlichting, elektrische schakelkasten voor evenementen (evenementenkasten), (beperkte) eigen stroomnetten en overige assets. Inschrijver moet er rekening
mee houden dat gedurende de looptijd meer vergelijkbare assets in beheer gebracht kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere openbare verlichting van bruggen/tunnels, spotverlichting van monumenten, (pomp) schakelkasten etc. Het te beheren areaal bestaat uit:
1. Lichtmasten met 1 armatuur 14.706 stuks
2. Lichtmasten met meer dan 1 armatuur 1.157 stuks
3. Overspanverlichting binnenstad 139 stuks
4. Bijzondere verlichting 14 stuks
5. Combimasten OV/VRI/ANWB 59 stuks
6. Evenementenkasten 35 stuks
7. Eigen stroomnetwerk circa 500 meter lengte
Het beheer- aspect en het onderhoud-aspect van de voornoemde assets wordt door de gemeente nadrukkelijk van elkaar gescheiden. Deze aanbesteding betreft uitsluitend het beheer-aspect. De onderneming waarmee de beheerovereenkomst wordt gesloten en alle daaraan gelieerde (dochter)
ondernemingen zijn nadrukkelijk uitgesloten van deelname aan de aanbesteding voor het onderhoud van de genoemde assets. De aanbesteding van het onderhoud-aspect volgt conform planning medio 2025. Enerzijds is er de noodzaak voor het aanbesteden van een nieuw contract omdat het contract met de huidige partner op 31 december 2025 ten einde loopt en niet meer verlengd kan worden. Anderzijds is het verbeteren van de kwaliteit van het beheer en onderhoud van de genoemde assets en het verlagen van de kosten (TCO) de hoofddoelstelling van deze aanbesteding. De beheertaken zoals hiervoor omschreven zijn specialistisch, omvangrijk en complex. De gemeente beschikt binnen de eigen organisatie niet over voldoende capaciteit en kennis en schakelt hiervoor een gespecialiseerde marktpartij in.

Er wordt een partner gezocht die de gemeente in de breedste zin ontzorgt, de regierol neemt bij het beheer van voornoemde assets en daarbij ook de vakafdeling(en) adviseert bij de beleidsvorming en de P&C (planning en control) cyclus rondom deze assets. De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van twee jaar met een tweezijdige optie tot verlenging onder dezelfde voorwaarden van driemaal twee jaar. De streefdatum voor de start van de
overeenkomst is 1 november 2024 of zoveel eerder als mogelijk of later als noodzakelijk. De maximale waarde voor de totale looptijd van de raamovereenkomst bedraagt € 980.000,-.

Bron: Tenderned maandag 19 augustus 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/346148

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 20 augustus 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *