Bouwteamovereenkomst persleiding de Scheg Amstelveen – Aanbestedingsnieuws

Bouwteamovereenkomst persleiding de Scheg Amstelveen

Overzicht nieuwbouw locatie De Scheg en locatie hoofdriool gemaal

Aan de zuidzijde van de gemeente Amstelveen wordt de nieuwbouwwijk De Scheg gerealiseerd. In totaal worden er 1500 woningen gebouwd. De Scheg is verdeeld in de deelgebieden west, midden en oost. De Noorddammerweg is de grens tussen west en midden. De Amstelveenlijn is de grens tussen midden en oost. De opdracht in deze aanbesteding betreft de voorbereiding en realisatie van de persleiding die het vuilwater afkomstig uit de Scheg afvoert naar de bestaande rioolput bij de Van der Hooplaan huisnummer 86. In De Scheg West wordt een hoofdrioolgemaal gerealiseerd. De persleiding dient vanaf dit
hoofdrioolgemaal af te voeren naar de bestaande rioolput bij de Van der Hooplaan huisnummer 86. Om deelrealisatie en voorbereiding kort op de uitvoering mogelijk te maken wenst de aanbestedende dienst een opdrachtnemer te contracteren waarmee zij gezamenlijk, in bouwteamverband, de aanwezige onzekerheden t.a.v. de scope van de werkzaamheden kan verkleinen en tot uitvoerbare deelopdrachten kan komen.

In de bouwteamfase dient de opdrachtnemer de diverse voorbereidingen te treffen om in uitvoering te kunnen. Dit betreft onder andere het opstellen van uitvoeringstekeningen, het uitvoeren van onderzoeken en het samenstellen van deelopdrachten aan de hand van het raambestek. De opdracht voor de uitvoering wordt verstrekt in maximaal vijf deelopdrachten. Door deelopdrachten mogelijk te maken kan de opdrachtnemer mogelijk versnellen door voorbereiding parallel te laten lopen aan de uitvoering. Daarnaast geeft het de partijen de kans om hetgeen geleerd is gedurende een deelopdracht toe te passen in (een) volgende deelopdrachte(n). De realisatiefase van een deelopdracht kan gelijktijdig plaatsvinden met de bouwteamfase waarin de deelopdrachten worden uitgewerkt. De inzet van de opdrachtnemer in het bouwteam wordt vergoed op basis van de producten genoemd in de ingediende  ‘Tarievenlijst’.

De overeenkomst die bij een eventuele gunning wordt aangegaan gaat in op 2 december 2024 en heeft een uiterste opleverdatum van 19 december 2025. Indien de opdrachtgever gedurende de duur van overeenkomst besluit om aanvullende werken/diensten en/of leveringen af te nemen dan kunnen deze uitbreidingen onderdeel gaan uitmaken van een of meerdere van de naar aanleiding van deze aanbesteding te sluiten overeenkomsten. De aanbestedende dienst behoudt zich echter het recht voor om deze eventuele aanvullende diensten buiten deze overeenkomst te laten en door derde(n) te laten uitvoeren.

Aanbesteder volgt met deze aanbesteding de nationale openbare procedure. De inschrijver met de laagste fictieve inschrijf som, ofwel met de
Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding, komt voor gunning in aanmerking.

Bron: Tenderned donderdag 15 augustus 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/345966

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 16 augustus 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *