Boomonderhoud gemeente Ooststellingwerf – Aanbestedingsnieuws

Boomonderhoud gemeente Ooststellingwerf

Foto: Pixabay.com

De gemeente Ooststellingwerf gaat het onderhoud aan haar bomen uitbesteden door middel van een Europese aanbesteding volgens de openbare procedure overeenkomstig het Aanbestedingsreglement Werken 2016 (ARW 2016). De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit:
a. Het snoeien van bomen;
b. Het kappen van bomen;
c. Het rooien van stobben;
d Het actualiseren van gegevens in GeoVisia;
e Het uitvoeren van werkzaamheden in het kader van de Omgevingswet (Wet natuurbescherming);
f het treffen van verkeersmaatregelen.

Voor uitvoering van de werkzaamheden is het budget leidend. Jaarlijks wordt dit budget vastgesteld door de gemeenteraad. Het beschikbare budget bepaalt de grootte van de uit te geven deelopdrachten. De fictieve hoeveelheden zoals opgenomen in het bestek geven een indicatie van de omvang
gedurende het eerste contractjaar.

Het gunningscriterium is de laagste prijs.
In het bestek gaat het om vaststaande werkzaamheden met een duidelijk vastgestelde (minimum) kwaliteit. Gunnen op kwaliteit zorgt bij zowel de aanbestedende dienst als bij de inschrijvers voor extra werk zonder dat dit meerwaarde oplevert. De laagste prijs is daarom bij deze aanbesteding het
meest geschikte gunningscriterium.

De overeenkomst wordt aangegaan voor de periode van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2026, met een optie op verlenging van vier keer één jaar.
De looptijd van deze overeenkomst is zo opgenomen omdat het beter aansluit op de onderhoudscyclus van de bomen binnen de gemeente. Eveneens biedt het inschrijvers de kans om te investeren op het werk en geeft het de opdrachtgever continuïteit en een kwalitatieve borging.

Bron: Tenderned donderdag 8 augustus 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/345475

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 9 augustus 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *