Waardengedreven onderhoudscontract volgens Rijkswaterstaat effectief – Aanbestedingsnieuws

Waardengedreven onderhoudscontract volgens Rijkswaterstaat effectief

Rijkswaterstaat en aannemerscombinaties hebben drie jaar geleden samen een innovatieve contractvorm gesloten om het onderhoud van de uiterwaarden soepeler te regelen. Rijkswaterstaat heeft daar vandaag een evaluatie van gepubliceerd.

Volgens Rijkswaterstaat kunnen de partijen zo bij het beheer en onderhoud van de uiterwaarden de contractanten sneller en effectiever inspelen op veranderende omstandigheden.

Dat komt doordat ze werken volgens de uitgangspunten van WOCU, het Waardengedreven Onderhouds Contract Uiterwaarden. Bij deze innovatieve contractvorm werken partijen intensief samen en stellen met elkaar vast welke werkzaamheden noodzakelijk zijn. Met 1 gezamenlijk doel: veilige en natuurlijke uiterwaarden voor iedereen.

In het WOCU is de traditionele rolverdeling tussen opdrachtgever en opdrachtnemer overboord gezet’, vertelt Jan Span van team Rijntakken.

‘We vormen 1 team dat samen vooral kijkt naar wat nodig is. We werken op basis van een jaarplan dat de opdrachtpartners gezamenlijk vaststellen. Er is een vast budget voor het beheer en onderhoud van een uiterwaard en we bespreken samen wat prioriteit heeft’.

Rijkwaterstaat en de 3 opdrachtpartners IJsselwaarden, Rijntakken en Maaskracht zijn voor 4 jaar met elkaar in zee gegaan, waarbij verlenging tot maximaal 10 jaar mogelijk is.

Bron: Rijkswaterstaat, 6 augustus 2024

©ZaZ 2020

Zie verder:

https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2024/08/innovatieve-samenwerking-bij-beheer-en-onderhoud-van-de-uiterwaarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *