Drie inschrijvingen OV-concessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee – Aanbestedingsnieuws

Drie inschrijvingen OV-concessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

De provincie Zuid-Holland heeft 3 inschrijvingen ontvangen voor de OV-concessie Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee (HWGO). Donderdag 1 augustus 2024 verliep de termijn om in te schrijven op deze concessie. Arriva, EBS en de huidige vervoerder Transdev hebben een inschrijving ingediend. Dat maakte de provincie vorige week bekend.

©Zuid-Holland 2019

De komende weken worden de inschrijvingen beoordeeld. De provincie streeft ernaar om begin november bekend te maken welke vervoerder vanaf 14 december 2025 het openbaar vervoer in het gebied gaat verzorgen. De provincie verleent de concessie voor een periode van minimaal 10 jaar. Indien de winnaar de concessie al vanaf de start in december2025 geheel uitvoert met nul-emissiebussen, wordt de concessie verleend voor een periode van 13 jaar.

Met de aanbesteding wil de provincie het voorzieningenniveau op de 2 eilanden grosso modo weer terugbrengen op het niveau van vóór de COVID-19-pandemie. Naast het voortzetten van de succesvolle R-netverbinding tussen Rotterdam en Goeree-Overflakkee (Dirksland – Middelharnis / Sommelsdijk – Oude Tonge – Rotterdam Zuidplein), zal in de nieuwe concessie ook de verbinding van Oud-Beijerland met Rotterdam Zuidplein opgewaardeerd worden naar R-net. De 20 waterstofbussen die sinds een aantal jaren worden ingezet, gaan mee over naar de volgende concessie.

Bron: Zuid-Holland, 2 augustus 2024

https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/augustus-2024/drie-inschrijvingen-ov-concessie-hoeksche-waard/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *