Marktconsultatie beheer van het applicatielandschap Azure-platform Almere – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie beheer van het applicatielandschap Azure-platform Almere

Schema: © Gemeente Almere

Niet alleen de stad Almere is in ontwikkeling, ook de gemeentelijke organisatie richt haar blik de komende jaren op de toekomst. De gemeente Almere bouwt aan een organisatie die kan voldoen aan de eisen die inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners, medewerkers en de politiek aan
haar stellen. Een organisatie die toekomstbestendig is, doordat zij flexibel kan inspelen op veranderingen in de omgeving.
Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een service provider voor het beheer van het gehele IT-landschap. Het contract met deze partij loopt echter af en hierdoor zijn wij op zoek naar een nieuwe serviceprovider. Waar nu nog gebruik wordt gemaakt van een datacenter met de benodigde hardware en voorzieningen, willen we in de nieuwe situatie zoveel mogelijk gebruik maken van SaaS oplossingen. Applicaties die nog niet als SaaS oplossing verkrijgbaar zijn, op dit moment circa 100 applicaties, zullen worden gemigreerd naar een Azure omgeving, inclusief Azure Virtual Desktop (AVD). Voor dit laatste zijn we op zoek naar een nieuwe beheerpartij.
Op dit moment worden een aantal grote applicaties al ondergebracht bij leveranciers en wordt het beheer van de verschillende koppelingen en het LAN/WAN al afgesplitst van het beheer van het Azure platform.

Wanneer er in de komende jaren voor een applicatie op het Azure platform een SaaS oplossing beschikbaar komt, willen wij deze applicatie ook als SaaS oplossing gaan inzetten en daarmee de applicatie uit het Azure platform verwijderen. Gezien de toename in complexiteit om naast de beheerder van het Azure platform ook de andere leveranciers te managen, naast de stap van datacenter naar Azure-oplossing, wil Almere wat meer informatie vanuit de markt ontvangen over hoe De gemeente zich  organisatorisch zouden moeten aanpassen aan deze verandering.

Daartoe heeft de gemeente een vragenlijst in het consultatiedocument opgenomen. U kunt uw antwoorden op de vragen indienen via Berichtenbox van Tenderned. Uw antwoorden op de vragen in het document worden doorgenomen door het projectteam dat het onderzoek namens de gemeente Almere begeleidt.

Op basis van de reacties op de marktconsultatie kan de gemeente Almere besluiten om enige of alle partijen uit te nodigen om mondeling een aanvullende toelichting te geven op hun antwoorden. Het initiatief hiertoe ligt uitsluitend bij het projectteam.

Deelname aan de marktconsultatie is geheel vrijwillig en vrijblijvend en heeft op geen enkele wijze gevolgen voor een deelname aan de eventueel nadien te houden tender. Partijen kunnen geen aanspraak maken op vergoedingen van eventueel gemaakte kosten in het kader van de marktconsultatie.
De gemeente Almere is niet gebonden aan de uitkomsten van de marktconsultatie. Informatie in deze marktconsultatie kan afwijken van informatie die later (in het kader van de eventuele aanbesteding) wordt verstrekt. Aan de informatie in deze marktconsultatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Planning marktconsultatie
Publicatie marktconsultatie 1 aug 2024
Sluitingstermijn reacties marktpartijen 26 aug 2024
Eventuele uitnodiging toelichtend gesprek week van 1 september 2024

 

Bron: Tenderned donderdag 1 augustus 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/345108

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 2 augustus 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *