Vervangen landhoofden brug Itteren – Aanbestedingsnieuws

Vervangen landhoofden brug Itteren

Rijkswaterstaat verwacht een aanbesteding voor extra werkzaamheden naar aanleiding van de versteviging van de Brug van Itteren. Die opdracht is eerder gegund aan Rouw Betonchemie.

Bij de uitwerking van de renovatie is gebleken dat naast het renoveren van de brug ook de beide landhoofden (steunconstructie waar de brug op ligt) vervangen moeten worden. Dit zorgt voor extra kosten waardoor de kosten van renovatie toenemen en in de buurt komen van de kosten van een nieuwe brug. Deze resultaten zijn inmiddels ook besproken met de gemeente Maastricht en de dorpsraden.

Rijkswaterstaat vindt het lastig in te schatten wanneer het besluit over de definitieve variant genomen zal worden. Het doel is om het besluit te bevestigen tijdens het geplande regionale overleg tussen het ministerie en lokale bestuurders in november 2024. In een volgende nieuwsbrief gaat RWS nog in op dat besluit. Die nieuwsbrief kunt u verwachten in november of december van 2024.

Zodra er een besluit genomen is zullen er nog verschillende stappen gezet moeten worden voordat we kunnen starten met de werkzaamheden. Het plan moet verder uitgewerkt worden tot een aanbesteedbaar contract. Hiervoor moeten contractstukken worden opgesteld en verschillende onderzoeken zoals naar de ecologie, stikstof, kabels en leidingen uitgevoerd worden.

Vervolgens moet het contract worden aanbesteed. Op het moment dat de aannemer bekend is, zal deze ook nog voorbereidingstijd nodig hebben voordat die kan beginnen met de werkzaamheden.

Rws verwacht dat het nog enige jaren kan duren voordat werkzaamheden daadwerkelijk kunnen starten. Een meer gedetailleerde planning volgt in een latere nieuwsbrief.

Aanbestedingsnieuws gelooft dat werkzaamheden als die op het juiste moment op een commerciële manier in de markt worden gezet, ook sneller worden opgepikt, zodat het aanbod naar de vraag toe kan werken, waardoor ook echt nodige werkzaamheden juist versneld kunnen worden afgerond. Bijvoorbeeld door artikelen op Aanbestedingsnieuws. Rijkswaterstaat gelooft daar helemaal niet in. Daarom huren ze ook nooit iemand in die in tegenstellig tot ambtenaren, wél vraag bij het aanbod kan brengen; want iedereen moet een gelijke kans hebben op aanbod dus moet je stil in een donker hoekje vragen wat de vraag is, en jaren van tevoren erover jammeren in nieuwsbrieven waar alleen ambtenaren echt de tijd voor hebben om goed door te nemen.  Kom op mensen. Een lead. Nee wij weten ook geem contactpersoon, daar doen ze altijd nogal schimmig over “praat maar met de faq module op tenderned”. Maar ze zitten allemaal in t zelfde gebouw in Utrecht.

Team landhoofden gebruik je hoofd!.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *