Marktconsultatie WAN en telefonie De Stichtse Rijnlanden – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie WAN en telefonie De Stichtse Rijnlanden

Foto: pixabay.com

Binnen waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR)  maken drie afdelingen momenteel gebruik van datanetwerken die zij afnemen van gecontracteerde leveranciers. Dit betreft de afdelingen Informatisering & Automatisering (I&A), Waterbeheer (WB) en Zuiver. In de huidige situatie is er één WAN contract afgesloten met één leverancier t.b.v. I&A en Zuiver en is er één WAN contract afgesloten bij één leverancier t.b.v. Waterbeheer. Tevens is er één contract voor mobiele en vaste telefonie afgesloten t.b.v. I&A. Dit betreffen dus in totaal drie separate overeenkomsten.
Begin 2026 lopen meerdere van deze contracten tegelijkertijd af en deze zullen opnieuw worden aanbesteed. Dit biedt ruimte om de nieuwe contracten en dienstverlening mogelijk te bundelen in één aanbestedingstraject. Voordat HDSR overgaat tot dergelijke bundeling wordt er eerst overwogen wat
de voor- en nadelen van een dergelijke bundeling zijn. Met deze marktconsultatie hoopt HDSR een beter inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van dergelijke bundeling te krijgen.

Deze marktconsultatie heeft als doel een breder inzicht te verkrijgen in:
• De mogelijkheid om de aan te besteden componenten technisch, dan wel organisatorisch, samen te voegen als één opdracht/perceel
• Mogelijkheden en onmogelijkheden m.b.t het te stellen eisenpakket in de aanbesteding
• De verglazing in Nederland (uitgebreide dekkingsgraad) en de mogelijkheden die hierin liggen m.b.t. deze opdracht

De door de marktpartijen gegeven antwoorden zullen als informatiebron dienen voor een eventuele aanbesteding en mogelijke omschrijving van de opdracht. Tevens zal HDSR de input van de marktconsultatie gebruiken om een afweging te maken of en in welke samenstelling een eventuele aanbesteding in de markt wordt gezet.

HDSR wil de inspanning van marktpartijen in deze marktconsultatie zo veel mogelijk beperken. Daarom heeft HDSR ervoor gekozen om een korte vragenlijst samen te stellen in het consultatiedocument. Indien u mee wilt doen aan deze markconsultatie verzoeken wij u om uw schriftelijke beantwoording uiterlijk op 4 september 2024 (voor 12:00) in te leveren via Tenderned. Voor de beantwoording kunt u gebruik maken van het Vragen- en antwoordenformulier. HDSR zal de schriftelijke beantwoording analyseren. Op basis van deze analyse kunnen partijen worden uitgenodigd voor een verdiepend gesprek. Dit betreft nadrukkelijk geen selectie. Partijen worden uitgenodigd voor een verdiepend gesprek op basis van diversiteit in antwoorden zodat een zo compleet mogelijk beeld wordt verkregen. Deze gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 9 tot en met 13 september.

Van de bevindingen van de marktconsultatie wordt een samenvatting gemaakt in een geanonimiseerd marktconsultatieverslag. Informatie die te herleiden is naar een specifiek(e) aanbieder of (uniek) product zal niet worden gedeeld.

Bron: Tenderned zondag 28 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/344826

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 30 juli 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *