Promotioneel drukwerk gemeente Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Promotioneel drukwerk gemeente Utrecht

Foto: www.Pixabay.com/diane290

De gemeente Utrecht wil met ingang van 1 januari 2025 een raamovereenkomst afsluiten met één contractpartner voor het leveren van promotioneel drukwerk. Onder deze aanbesteding valt al het promotioneel drukwerk van de gemeente. De gemeente verstaat onder promotioneel drukwerk: het drukwerk dat gebruikt wordt voor de in- en externe communicatie, waarvan de specificaties niet zijn vastgelegd (maatdrukwerk). Bij promotioneel drukwerk valt te denken aan folders, flyers, brochures, rapporten, verslagen, posters, mappen, kaarten, plattegronden, stickers, periodieken enzovoort.
Drukwerk via vormgever, tot 31 augustus 2025. De gemeente heeft vier gecontracteerde vormgeefbureaus. Zij kiezen voor hun gecreëerde producten zelf
een drukker: uit hun netwerk of de gecontracteerde drukker uit deze aanbesteding. De raamovereenkomst met de vormgeefbureaus loopt af op 31 augustus 2025. In de nieuwe aanbesteding Vormgeving eisen we dat de bureaus hun drukwerk voor de gemeente laten drukken bij de contractpartner uit deze aanbesteding. Het gaat om maximaal 3% van het totaal aantal opdrachten. Deze opdrachten zijn al in de totale omvang van de opdracht opgenomen.

Deze aanbesteding heeft betrekking op alle organisatieonderdelen van de gemeente. Bij de gemeente werken ongeveer 5.500 mensen. Het totaal aantal gemeentelijke bestellers kan oplopen tot 150. In de praktijk zijn de bestellers grofweg verdeeld over drie groepen:
• Communicatieadviseurs van de afdeling Marketing en Communicatie (M&C);
• Medewerkers van andere afdelingen, vaak zonder communicatieachtergrond;
• Vormgevers, die een opdracht voor de gemeente uitvoeren.

Afleveren van drukwerk gebeurt voornamelijk in het Stadskantoor. Daarnaast heeft de gemeente ongeveer 30 verschillende locaties, waar incidenteel ook drukwerk wordt afgeleverd. Daaronder zijn de gebouwen van Stadsbedrijven (bijvoorbeeld zwembaden) en de wijkbureaus/wijkservicecentra. De gemeente verwacht over de hele looptijd van de raamovereenkomst 1.200-1.300 opdrachten te verstrekken met een verwachte totale waarde van €935.000,- exclusief btw. De behoefte aan promotioneel drukwerk van de verschillende organisatieonderdelen van de gemeente is moeilijk in te schatten.

Voor deze opdracht volgt de gemeente de Europese openbare aanbestedingsprocedure. 3.1 Deze Raamovereenkomst is van kracht met ingang van 1 januari 2025. De te sluiten raamovereenkomst is aan te gaan voor een periode van twee jaar en eindigt derhalve op 31 december 2026. Deze raamovereenkomst kan voor een periode van twee keer één jaar onder gelijkblijvende voorwaarden eenzijdig door opdrachtgever worden verlengd.

Bron: Tenderned zondag 28 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/344648

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 30 juli 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *