Netwerk producten en netwerkdiensten Hilversum – Aanbestedingsnieuws

Netwerk producten en netwerkdiensten Hilversum

Foto: Pexels.com

De gemeente Hilversum ‘mediastad in het groen’, is bekend van de architecten Dudok en Duiker en het Instituut voor Beeld en Geluid. De ambtelijke organisatie telt circa 700 medewerkers verdeeld over vijf afdelingen:
• Interne Advisering
• Interne Dienstverlening
• Leefomgeving
• Publiekszaken
• Sociaal Domein
Deze aanbesteding wordt uitgevoerd voor het Team ICT. Dit team is onderdeel van de afdeling Interne Dienstverlening. Het team is verantwoordelijk voor het technische beheer van de IT-infrastructuur. Het team bestaat momenteel uit 32 medewerkers. Er zijn de volgende disciplines:
• Servicedesk en Werkplekbeheer
• Databasebeheer
• Systeem/Netwerkbeheer
• Technisch applicatie beheer
• Recordmanagement
• Procesmanagement

In 2017-2018 heeft de gemeente Hilversum de aanbesteding: “Vervanging Netwerkinfrastructuur” op de markt gezet. Deze aanbesteding heeft geleid tot een opdrachtnemer die de gemeentelijke Netwerkinfrastructuur, bestaande uit een campus-, datacenter- en Wifi-netwerk, in de periode november 2018 tot en met maart 2019 volledig heeft vernieuwd. Deze vernieuwing is als integraal project gelijktijdig uitgevoerd (“Big-bang”). Daarnaast gaf deze overeenkomst de gemeente toegang tot een aantal additionele diensten op het vlak van beheer, security, projectmatige inhuur en eventuele aanschaf van gerelateerde hard- en software. Deze overeenkomst loopt eind 2024 af en daarom dient een nieuwe overeenkomst afgesloten te worden.

De gemeente heeft ervoor gekozen om, mede naar aanleiding van de ervaringen van de vorige overeenkomst, deze nieuwe aanbesteding anders in te steken. Daarbij ligt de nadruk niet op een gelijktijdige, maar op een gefaseerde vernieuwing. Dit komt voort uit het feit dat sommige onderdelen nog enkele jaren mee kunnen, terwijl andere relatief snel vervangen dienen te worden. Daarnaast zorgt een integrale, gelijktijdige vervanging voor een te grote belasting op het Team ICT. De gemeente ziet ook een steeds significanter dienstenpakket ontstaan voor het ICT-team. Waar nu het dagelijkse beheer intern door de gemeente wordt uitgevoerd en dit op afroep extern wordt ondersteund, wil de gemeente dit primaire beheer meer uit handen geven. Hierdoor komt meer tijd vrij voor andere taken. Daarbij komt dat securitydiensten steeds belangrijker aan het worden zijn om een veilige omgeving te borgen. De gemeente wil daarom op een eenvoudige manier producten en diensten rond de Netwerkinfrastructuur af kunnen nemen op het moment dat dit noodzakelijk of wenselijk is.

Kijkende naar de markt, ziet de gemeente partijen gespecialiseerd in netwerkbeheer en security enerzijds maar anderzijds partijen gespecialiseerd in de levering van netwerkproducten en bijbehorende garantie- en licentiediensten. Om deze reden wordt de aanbesteding opgesplitst in twee percelen:
• Perceel 1, Netwerkproducten, voor de levering van producten rondom netwerken. Hiervoor wordt een raamovereenkomst afgesloten met één partij.
• Perceel 2, Netwerkdiensten, voor de diensten rondom netwerken. Hiervoor wordt een overeenkomst afgesloten met één partij

Iedere Inschrijver mag inschrijven op één of twee percelen. De Inschrijver dient duidelijk in zijn aanbiedingsbrief aan te geven op welk(e) perceel of percelen de inschrijving van toepassing is. De inschrijver schrijft per perceel in, maar hoeft maar één keer de gevraagde documenten te
uploaden in Tenderned.  Op ieder invulformulier dient de inschrijver op de eerste bladzijde aan te geven op welk(e) perceel of percelen de inschrijving van toepassing is. Per perceel wordt gegund aan de inschrijver die in de rangorde als eerste is geëindigd. Met andere woorden, als u inschrijft op twee percelen betekent dat niet automatisch dat u twee percelen gegund krijgt.

De aanbestedende dienst wil voor zowel perceel 1, als perceel 2 een raamovereenkomst afsluiten met één opdrachtnemer voor de duur van initieel twee jaar met twee mogelijke verlenging van elk twaalf maanden. De geplande ingangsdatum van de raamovereenkomst is 16 december 2024.

Bron: Tenderned donderdag 25 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/344361

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 26 juli 2024

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *