Organisatie en exploitatie kermis Lelystad – Aanbestedingsnieuws

Organisatie en exploitatie kermis Lelystad

Foto: Pixabay.com

De gemeente Lelystad wil de organisatie van de jaarlijkse organisatie/exploitatie van een kermis in het voorjaar (april/mei) én een kermis in de zomerperiode (juli/augustus) op evenementen locatie De Meent te Lelystad. De organisatie is geheel voor rekening van de partij aan wie de
kermis wordt gegund, inclusief de bijbehorende kosten. Voor, tijdens en na de kermis heeft de organisator verschillende verantwoordelijkheden, zoals:
– het faciliteren van de opbouw van attracties en
– controleren van keuringen en veiligheid.

De gemeente Lelystad is uitdrukkelijk op zoek naar gespecialiseerde ondernemers (kermisexploitanten / organisatoren) met ruime actuele ervaring met de organisatie/exploitatie van kermissen. Lelystad streeft naar een zo gevarieerd mogelijke kermis. Dit houdt in dat een variatie van de volgende categorieën attracties op de kermis aanwezig moeten zijn:
o Klein vermaak/kinderzaak: bewegende of stilstaande kermisattractie gericht op kleine kinderen.
o Groot vermaak (inclusief kijkwerk): bewegende of stilstaande kermisattracties gericht op ouder publiek. Onder kijkwerk worden kermisattracties verstaan, waar je als publiek in gaat. Kijkwerk is gericht op verwondering en (bizarre) belevenissen voor het publiek, denk aan een spookhuis.
o Publiekstrekkers: subcategorie van groot vermaak, namelijk kermisattracties die een hoge aantrekkingskracht hebben op het kermispubliek, omdat ze uniek zijn, (vrij) nieuw, vaak spectaculair en een bijzondere, zeer hoge kwaliteit en uitstraling hebben.
o Behendigheids-/Oefenspel: spelletjes waar behendigheid een rol speelt. Denk aan schiettenten, lijntrek en eendjes vissen. Bij deze spelletjes zijn vaak prijzen te winnen.
o Gokzaak: gokspellen, denk aan gok- en hijskraanautomaten.
o Verkoop-/Consumptiezaak: zaken gericht op het verkopen van eten, en drinken of andere kermis gerelateerde artikelen, denk aan zoetigheden (snoepgoed, zoals suikerspin en zuurstokken ), een gebakkraam (zoals oliebollen, appelbeignets en poffertjes), een snackkar, een ijssalon en vis- of palingkraam respectievelijk speelgoed, ballonnen en dergelijke.

De taken van de kermisexploitant/organisator bestaan o.a. uit:
– de werving en selectie van kermisexploitanten met een attractie voor beide kermissen;
– de organisatie, planning en uitvoering van beide kermissen inclusief het jaarlijks aanvragen van de daarvoor benodigde (evenementen)vergunningen en ontheffingen;
– het toezicht op en de begeleiding bij aankomst, opbouw, exploitatie en afbouw van beide te organiseren kermissen;
– het plaatsen en onderhouden van deugdelijke toiletvoorzieningen op het kermisterrein;
– de beveiliging van het kermisterrein door beveiligers;
– het vooroverleg met de gemeente Lelystad betreffende de opzet van de kermis.

De opdracht zal starten op uiterlijk 1 december 2024 met een looptijd van twee  jaar en drie opties tot verlenging met één jaar.
De opdracht voor de werkzaamheden zal niet eerder starten totdat de inschrijver een opdrachtbrief van de gemeente heeft ontvangen. De gemeente heeft de optie de opdracht tegen gelijkblijvende voorwaarden te verlengen of meerwerk op te dragen. De gemeente heeft ervoor gekozen het accent te leggen op kwaliteit en daarom het onderscheidend vermogen van de inschrijvers aan te spreken. De gunning gebeurt op basis van het criterium
‘economisch meest voordelige inschrijving’. De inschrijver met de inschrijving die naar het oordeel van de gemeente de beste kwaliteit biedt, krijgt de opdracht gegund.

Bron: Tenderned woensdag 24 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/344404

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 25 juli 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *