Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland zoekt drie schuimblusvoertuigen – Aanbestedingsnieuws

Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland zoekt drie schuimblusvoertuigen

Foto: Zieglerbrandweertechniek

De aanbestedende dienst is op zoek naar een opdrachtnemer die in staat is om drie schuimblusvoertuigen te ontwerpen, te bouwen en te leveren conform de aanbestedingsdocumenten en de planning. Het betreft de aanschaf en implementatie van snelle, wendbare, flexibele en compacte voertuigen. De bepakkingsonderdelen worden via een separate aanbesteding in de markt gezet. De inbouw van de door opdrachtgever beschikbaar gestelde bepakking dient te worden uitgevoerd door de opdrachtnemer. De opdrachtnemer dient er voor te zorgen dat de bepakkingsonderdelen conform de afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer aan de hand van de ingediende ontwerptekeningen worden ingebouwd.
Gunning van de opdracht zal plaatsvinden op basis van het gunningscriterium de “beste prijs-kwaliteitsverhouding” BPKV.

Het uitgangspunt van de aanbestedende dienst is dat de voertuigen uniform en uitwisselbaar zijn. Er ontstaat zo meer eenheid in o.a. onderhoud en beheer, wat uiteindelijk ook ten goede zal komen aan een verhoging van de kwaliteit en dus de inzetbaarheid van het gebruikte materieel. Derhalve dienen alle schuimblusvoertuigen in dezelfde uitvoering geleverd te worden. De drie wagens zullen volgens planning afgeleverd moeten worden in het vierde kwartaal van 2025, het eerste kwartaal van 2026 en het tweede kwartaal van 2026. De aanbestedende dienst behoudt zich het recht voor om waar nodig af te wijken van de afleverplanning en aantallen.

De looptijd van de overeenkomst gaat in op het moment van ondertekening van de overeenkomst en wordt aangegaan voor een initiële duur van vier  jaar. De Aanbestedende dienst heeft de mogelijkheid om de overeenkomst vijfmaal onder dezelfde voorwaarden te verlengen met een periode van twee  jaar.

De aanbestedende dienst streeft er naar om innovatieve aanpassingen aan onze voertuigen te stimuleren. Daar waar het mogelijk is om op basis van gelijkwaardigheid of innovatie een andere oplossing aan te bieden binnen de in het Programma van Eisen gestelde specificaties is dit toegestaan. U dient dit dan in de vragenronde door middel van onderbouwing en eventueel voorzien van rapportage of schriftelijke verklaring aan te tonen. De aanbestedende dienst beoordeelt aan de hand van deze onderbouwing en rapportage de verdere deelname aan de offerteprocedure. Innovatieve oplossingen worden op verzoek vertrouwelijk behandeld.

Voor de aanbesteding van de opdracht hanteert de aanbestedende dienst de Europese openbare aanbestedingsprocedure. De aanbestedende dienst vindt het van belang dat de aangeboden schuimblusvoertuigen voldoen aan het Programma van Eisen en functioneel zijn in gebruik. Gedurende de beoordelingsfase van de inschrijving organiseert de aanbestedende dienst een schouw, waarvoor de inschrijvers die een geldige Inschrijving hebben ingediend worden uitgenodigd. De schouw is integraal onderdeel van de totale beoordeling van de ingediende offerte. Door middel van praktijk- en rijtesten en een functionele en visuele beoordeling wil de aanbestedende dienst inzicht krijgen in een aantal belangrijke aspecten van het totale voertuig. Deze aspecten zullen dus o.a. worden beoordeeld tijdens de praktijk- en rijtesten gedurende de schouw.

De schouw vindt plaats op 12 november 2024 op een nader te bepalen tijdstip en locatie. De definitieve data en locatie zal zo snel mogelijk na inschrijving gedeeld worden met de inschrijvers. Inschrijvers dienen genoemde periode te reserveren. Tijdens deze schouw dient inschrijver te laten zien welke voertuigen hij gedurende de looptijd van de overeenkomst gaat leveren.

Bron: Tenderned dinsdag 23 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/344151

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 24 juli 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *