Wagenpark lease voor Omgevingsdienst Groningen – Aanbestedingsnieuws

Wagenpark lease voor Omgevingsdienst Groningen

Foto: Pixabay.com

De Omgevingsdienst Groningen (ODG) verzorgt de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken (VTH) op het gebied van
milieu, bouwen en wonen. Dit doet ODG voor alle twaalf Groninger gemeenten en de provincie Groningen. Waar het gaat om de veiligheid rondom risicovolle bedrijven zoals de grote chemiebedrijven, is ODG, eindverantwoordelijk voor de vergunningverlening en toezicht en handhaving in Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen).

ODG moet in verband met het aflopen van de huidige leaseovereenkomst het wagenpark opnieuw aanbesteden. Gelet op de omvang van de opdracht wordt hiertoe de procedure van de openbare Europese aanbesteding gevolgd. bij de aanbestedingsdocumenten  is een overzicht opgenomen van de eisen en wensen met betrekking tot het leasen van het wagenpark. Inschrijver dient bij haar inschrijving aan deze minimumeisen te voldoen.
ODG wenst na definitieve gunning direct het bestelproces te starten voor de inzet van de te vervangen wagens met full operational leasecontracten met Contractant. ODG streeft bij de aanbesteding de volgende doelstellingen na:
– optimaliseren van de integrale kosten van het wagenpark;
– wagenpark verder verduurzamen door, waar mogelijk, het leasen van volledig elektrisch aangedreven wagens;
– transparante dienstverlening, d.w.z. een goede controleerbaarheid van gemaakte afspraken;
– transparante verwerking van schades bij inlevering aan het eind van het leasecontract;
– voldoen aan wet- en regelgeving.

ODG wenst een raamovereenkomst aan te gaan met één contractant. De volgende componenten zullen in beginsel deel uitmaken van de nadere overeenkomst (leaseovereenkomst):
– afschrijving
– rente
– verzekering WA + Casco
– reparatie, onderhoud
– bandenvervanging (standaard all-season banden m.u.v. de piketwagens , deze met zomer- en winterbanden)
– vervangend vervoer na 24 uur, binnenland en (optioneel) buitenland
– houderschapsbelasting
– beheer en administratie
– schadeafhandeling en boetes
– verzorging van de belettering
– verzorging track & trace (overzetten bestaande systeem)
– verzorging van de inbouw (alleen terreinwaardige wagen)
– verzorging van trekhaak
– pechhulpverlening (alleen binnenland)
– laad/ brandstofpas
– turnkey aflevering bedrijfswagens
– innemen van wagens nadat het full operational leasecontract beëindigd is.

Op dit moment heeft ODG een wagenpark van ach wagens, bestaande uit twee bestelauto’s, één terreinwaardige auto en vijf personenwagens. Het zijn allemaal poolauto’s, d.w.z. alle voertuigen worden door medewerkers van ODG gebruikt. De twee bestelwagens en drie van de vijf personenwagens staan buiten werktijd op locatie van ODG in Veendam. Twee personenwagens worden gebruikt voor piketdiensten. Tijdens de piketdienst staan deze
voertuigen buiten werktijd op het woonadres van de medewerker die piketdienst heeft. Zeven van de acht huidige leaseovereenkomsten eindigen in januari 2025, alleen de leaseovereenkomst met de Suzuki Vitara eindigt op 28 augustus 2025. Laatstgenoemde auto wordt speciaal gebruikt voor toezichtswerkzaamheden in de buitengebieden. Ook in de nieuwe raamovereenkomst zal een auto met voldoende terreinkwaliteiten onderdeel zijn van de aanbesteding.

De te sluiten raamovereenkomst heeft een looptijd vanaf 1 januari 2025 voor de duur van vier jaar, waarbij de raamovereenkomst tweemaal kan worden verlengd met twaalf maanden. Na het verstrijken van deze periode heeft ODG de mogelijkheid de raamovereenkomst tweemaal tegen dezelfde voorwaarden te verlengen voor een periode van telkens één jaar.

Bron: Tenderned zaterdag 20 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/343913

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 22 juli 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *