RWS kiest 6 communicatie adviseurs met mega raamcontract – Aanbestedingsnieuws

RWS kiest 6 communicatie adviseurs met mega raamcontract

Rijkswaterstaat heeft zes partners gekozen voor communicatie/adviesdiensten. Het betreft Publiquest, Tappan, de combinatie DDK, Bureau Buhrs en Public Cinema, de combinatie Zandbeek, Lievens en Connect, de combinatie Sabel Communicatie, Kris Kras en Keijzer, en de combinatie DPI, Clarify en Ontwerpwerk.

Dat bericht Consultancy.nl. Publiquest is een samenwerking tussen drie communicatiebureaus: Leene Communicatie uit Gouda, Maatschap voor Communicatie uit Utrecht en Vorm Vijf uit Den Haag.

Met een geraamd bedrag van meer dan €11 miljoen per jaar behoort de aanbesteding tot de grootste in het communicatiedomein binnen de publieke sector.

Aanbestedingsnieuws vond de tender terug op Tenderned. Deze is op 18 juli 2024 gegund. De opdracht voorziet in de levering van brochures, folders, advertorials, webinars, e-zines podcasts en narrowcasting.

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/343622

Leuk weetje, participanten moesten een casus beantwoorden. De casus ging over een ingebeelde ramp in België met een chemische fabriek die loost in het oppervlaktewater. Bedenk maar goed hoe jij met een gelikte presentatie het vertrouwen van Stakeholders terugwint. Zo kunnen we nog allemaal een miljardendans binnenhalen als over vier jaar de opdracht opnieuw wordt aanbesteed.

 

In het zuidwesten van België bevindt zich een groot bergachtig gebied. Uit deze bergen stroomt via grote en kleinere rivieren jaarlijks een grote hoeveelheid water naar Nederland. De rivieren worden gebruikt voor binnenscheepvaart. Het water uit deze rivieren komt uiteindelijk terecht in
oppervlaktewateren van België en Nederland. In Nederland worden de oppervlaktewateren die gevoed worden door deze rivieren voornamelijk gebruikt voor recreatiedoeleinden, drinkwatervoorzieningen en landbouw. Een tot dusver betrekkelijk rustige actiegroep van lokale
bewoners is houdt zich bezig met de kwaliteit van de leefomgeving, waaronder de waterkwaliteit.
In Nederland (op de grens van België) staat sinds vijf jaar een grote industriële fabriek. In deze fabriek worden halffabricaten voor consumentenproducten als voor de industrie gemaakt. De inspectie voor veiligheid van fabrieken heeft na inspecties in zowel 2022 als 2023 kritische rapporten over de veiligheid van deze fabriek geschreven. Deze rapport en zijn openbaar gepubliceerd op de website van de inspectie en naar de minister van I&W gestuurd, maar dat is
niet opgepakt door de (plaatselijke) media.

Achtergrond casus
Een paar maanden geleden is er een grote brand uitgebroken in de fabriek. Deze is inmiddels onder controle, maar er zijn grote hoeveelheden vervuilende, chemische stoffen de rivieren in gestroomd. Er zijn regelmatig teams ‘in witte pakken’ gesignaleerd in het getroffen gebied. De acute crisiscommunicatiefase is afgerond. Er is veel aandacht vanuit onderzoeksmedia.

Dat er vanuit Rijkswaterstaat verder gecommuniceerd moet worden is duidelijk. De doelstelling is het blijven informeren en geruststellen van de betrokkenen en stakeholders. Maar vooral het vertrouwen terugwinnen van de verschillende stakeholders.
Rijkswaterstaat wil deze opdracht door een communicatiebureau dat de daarvoor relevante raamovereenkomst gegund heeft gekregen, uit laten voeren. Het budget voor het gehele project is €200.000 (exclusief btw). Er is eventueel nog €30.000 (exclusief btw) beschikbaar als de uitgifte
daarvan heel veel meer waarde oplevert. Bij niet te voorziene omstandigheden kan het budget aangepast worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *