Onderhoud N434 gegund aan Comol5 combinatie Croonwolter&Dros – Aanbestedingsnieuws

Onderhoud N434 gegund aan Comol5 combinatie Croonwolter&Dros

Op 5 juli verscheen een persbericht van Rijkswaterstaat  over de officiële opening van de Corbulotunnel. Daaruit blijkt dat aannemerscombinatie COMOL5 de tunnel en de aangelegen N434 de komende 15 jaar mag voorzien in het onderhoud. De N434 loopt van Leidschendam tot Wassenaar en gaat met een tunnel onder Voorschoten door.  Deze tunnel, de Corbulotunnel is 2,5 km lang, ligt op 30 meter diepte bij Voorschoten en bestaat uit 2 tunnelbuizen met elk 2 rijstroken.

Het is een provinciale weg. Provincie Zuid-Holland merkt in een persbericht onder meer het volgende op:

De opening van de N434 is het resultaat van een nauwe samenwerking van opdrachtgever provincie Zuid-Holland met Rijkswaterstaat (RWS). Nooit eerder werkten deze twee organisaties op deze manier samen. De provincie blijft eigenaar van de weg. Het beheer en onderhoud van de N434 ligt vanaf de openstelling voor 20 jaar bij RWS, waarbij de eerste 15 jaar zijn gegund aan de aannemerscombinatie Comol5. RWS zal de tunnel vanuit de verkeerscentrale in Rhoon bedienen en bewaken.

 

Rijkswaterstaat zegt daarover: ”

De provincie blijft eigenaar van de weg. Het beheer en onderhoud van de N434 ligt vanaf de openstelling voor 20 jaar bij Rijkswaterstaat, waarbij de eerste 15 jaar zijn gegund aan de aannemerscombinatie COMOL5.

In opdracht van de Provincie gaat Rijkswaterstaat de provinciale autoweg N434 beheren, onderhouden en de tunnel bedienen vanuit de verkeerscentrale in Rhoon. Rijkswaterstaat gaat ook strooien bij gladheid. Rijkswaterstaat is ook degene die de tunnel controleert. En hoe.

Vanuit de verkeerscentrale in Rhoon wordt de tunnel 24 uur per dag, 7 dagen per week bediend door een wegverkeersleider van Rijkswaterstaat. Met behulp van 130 camera’s en 930 detectielussen in het asfalt monitort deze het verkeer in de tunnel.

©Zuidholland 2024

De provincie blijft eigenaar van de weg. Het beheer en onderhoud van de N434 ligt vanaf de openstelling voor 20 jaar bij Rijkswaterstaat, waarbij de eerste 15 jaar zijn gegund aan de aannemerscombinatie COMOL5. Comol5 is ook de bouwer, en leverde zowel het betonwerk als de verdieping, als het asfalt. In 2022 leverde COMOl5 in dit project ook een fietspad en ecopassage.

Comol5 is een internationale aannemerscombinatie van de TBI-ondernemingen Mobilis B.V. en Croonwolter&dros B.V., VINCI Construction Grands Projets S.A.S. en DEME Infra Marine Contractors B.V.

Bron: Rijkswaterstaat/Zuid-Holland, 5 juli 2024

https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/juli-2024/nieuwe-provinciale-weg-n434-corbulotunnel/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *