Houten brugbouwers gezocht in Almere – Aanbestedingsnieuws

Houten brugbouwers gezocht in Almere

Een der te vervangen houten bruggen (2785). Foto: Google Streetview

Een groot deel van houten fiets- / voetgangersbruggen in de gemeente Almere zit aan einde levensduur. De gemeente beoogt in de komende vier jaar de twintig meest kritische bruggen te hebben vervangen of te hebben verwijderd. Hierbij geldt als uitgangspunt dat voor geen enkele van de bruggen de constructieve veiligheid in het gedrang mag zijn.

Als basis voor de voorbereiding voor vervanging, vernieuwing van een brug, wordt gekozen uit één van de vier varianten die opdrachtgever voorafgaand zal hebben opgesteld. De informatie over de varianten zal in de tweede fase van de aanbesteding kenbaar zullen worden gemaakt. Bij het verstrekken van een deelopdracht zal door opdrachtgever de keuze worden gemaakt uit één van de  vier varianten, op basis waarvan de verdere uitwerking en realisatie door opdrachtnemer moet worden gebaseerd.

De scope is duidelijk afgebakend met nader en specifiek te benoemen bruggen in Almere, die moeten worden vervangen en vernieuwd. De betreffende bruggen kunnen per deelopdracht vanuit een raamovereenkomst gefaseerd worden opgedragen.

De raamovereenkomst wordt gesloten voor maximaal vier jaar vanaf ondertekening van de raamovereenkomst. Deelopdrachten die voor een specifieke brug worden verstrekt binnen deze looptijd, maken onderdeel uit van de scope. De opdrachtnemer zal geen aanspraak maken op voorbereiding en realisatie van bruggen die, ondanks het feit dat deze wel zijn genoemd, niet in een deelopdracht zijn verstrekt binnen de looptijd van v jaar. Deze bruggen zullen in voorkomend geval en nadien opnieuw op de markt worden gebracht. Ingeval er ten aanzien van een niet genoemde brug, de constructieve veiligheid in het gedrang komt, kan opdrachtgever ervoor kiezen de betreffende brug, mits binnen de looptijd van de raamovereenkomst, eveneens onder de beoogde raamovereenkomst op te dragen. In voorkomend geval gelden de identieke (prijs)bepalingen (herzieningsclausules) als opgenomen in de raamovereenkomst.

Gelet op de inspanningen die het vergt om een inschrijving te maken alsook het verwachte, geïnteresseerde en geschikte aantal marktpartijen is gekozen voor een Europese niet-openbare procedure, die moet leiden tot het eerst selecteren van vijf gegadigden. Deze vijf maken in relatie tot hun inspanningen zo een redelijke kans op het verwerven van de opdracht. Gekozen is de geschiktheidseisen aan de financiële en economische draagkracht en de ervaringseisen waar mogelijk realistisch te houden om geschikte partijen uit het MKB in aanmerking te laten komen voor de opdracht. De ervaringseisen zijn bepaald naar wat de gemeente de belangrijkste kerncompetenties acht.

NDR: waar mogelijk realistisch te houden ??? Dus sommige eisen zijn niet realistisch? 

Bron: Tenderned dinsdag 16 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/343393

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 17 juli 2024

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *