Nieuwbouw kindcentrum Opmeer-Spanbroek – Aanbestedingsnieuws

Nieuwbouw kindcentrum Opmeer-Spanbroek

Impressie: © Stichting Kindcentrum Opmeer-Spanbroek

Voor de basisscholen ’t Ruimteschip, St. Bonifatiusschool (SKO West-Friesland) en OBS De Akker (Stichting Allure), met gezamenlijk ruim 500 leerlingen, wordt een nieuw Kind Centrum (KC) gerealiseerd dat tevens ruimte biedt aan Kinderopvang Berend Botje, muziekschool (Stichting Muziek Opmeer), een gymzaal, een bibliotheek (De Westfriese Bibliotheken) en consultatiebureau GGD Hollands Noorden. Het KC krijgt een plek op het huidige terrein van de Sint-Bonifatius school te Spanbroek aangevuld met de groenstrook gelegen aan de Wuiver te Spanbroek.

Dit heeft een gefaseerde uitvoering tot gevolg, te weten:
1. Tijdelijk herhuisvesten zeven groepen St. Bonifatius in tijdelijke lokalen op een externe locatie
2. Partieel sloop St. Bonifatius, bouwrijp maken van het huidige groene veld
3. Bouw nieuwbouw KC + nieuwe parkeerterrein en kiss & ride
4. Sloop rest van St. Bonifatius en bouwrijp maken buitenruimtes
5. Aanleg speelterrein en verkeerstechnische voorzieningen

Voor dit project volgt aanbesteder een traditionele bouworganisatievorm, waarbij het gehele ontwerptraject (VO t/m TO) wordt doorlopen met een ontwerpteam. De uitvoeringswerkzaamheden zijn verdeeld in vier percelen voor het totale project. Percelen 1, 2 en 3 worden volgens een niet-openbare Europese procedure aanbesteed. Perceel 4 zal separaat enkelvoudig onderhands worden aanbesteed.
Perceel 1
De opdracht betreft de bouwkundige werken, inclusief vaste inrichting en terrein werkzaamheden, de civiel technische werkzaamheden voor het terrein vallen buiten de scope, voor het kindcentrum op basis van een Technisch ontwerp/Bestek. De opdrachtnemer van Perceel 1 heeft daarbij de coördinatie verantwoordelijkheid over de uitvoering van het gehele Werk. Met de opdrachtnemer wordt een aannemingsovereenkomst gesloten.
Perceel 2
De opdracht betreft de werktuigbouwkundige installaties werkzaamheden voor het kindcentrum op basis van een Technisch ontwerp/Bestek. Met de opdrachtnemer wordt een aannemingsovereenkomst gesloten. De levering en ingebruikstelling van het ventilatiesysteem vallen in perceel 4 en zijn daarmee geen onderdeel van perceel 2. De montage van het ventilatiesysteem en de levering van het kanaalwerk valt daarentegen wél binnen perceel 2.
Perceel 3
De opdracht betreft de elektrotechnische installaties werkzaamheden voor het kindcentrum op basis van een Technisch ontwerp/Bestek. Met de opdrachtnemer wordt een aannemingsovereenkomst gesloten.
Perceel 4
De opdracht betreft de levering van de componenten en de in gebruikstelling voor het ventilatiesysteem voor het kindcentrum op basis van een Technisch ontwerp/Bestek. De montage en levering van het kanaalwerk valt buiten dit perceel en valt in Perceel 2. Dit perceel wordt separaat
aanbesteed.
Perceel 5
De civieltechnische terreinwerkzaamheden vallen buiten de opdracht en worden separaat aanbesteed door de gemeente.

De Aanbestedingsprocedure betreft een Europese niet-openbare aanbesteding en bestaat uit twee fasen, de selectie- en de Inschrijvingsfase. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het project. Uit alle aaanmeldingen wordt er een selectie gemaakt van (maximaal) vijf meest geschikte gegadigden.

Bron: Tenderned zondag 14 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/343251

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 16 juli 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *