Arcadis gaat spoor onderdeel Feyenoord City voorbereiden – Aanbestedingsnieuws

Arcadis gaat spoor onderdeel Feyenoord City voorbereiden

Ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis gaat in opdracht van ProRail de voorbereidingen aan het spoor voor de ontwikkeling van Feyenoord City begeleiden. Het gaat hierbij om verschillende stappen die bij een ingewikkeld proces als het overbouwen van het spoor komen kijken. Dat bericht Prorail. In 2022 werd bekend dat de Raad van State een streep haalde door het bestemmingsplan en dat Feyenoord het niet meer doorzette.

Prorail lijkt er vanuit te gaan dat de plannen voor Feyenoord City toch doorgaan, ook voor de bouw van de Nieuwe Kuip en het gebiedsontwikkelingsdeel. De overkluizing van het spoor (het stadionpleindek) is een van de ondersteunende projecten die dit volgens Prorail allemaal mogelijk maakt. Daarnaast wordt er ruimte gecreëerd voor het doortrekken van de Colosseumweg, waar nu nog spoor ligt.

Feyenoord City en het spoor

Feyenoord City maakt onderdeel uit van Stadionpark. Een unieke en ambitieuze gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid, waar de komst van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord een belangrijke rol speelt. De overkluizing van het spoor (het stadionpleindek) is een van de ondersteunende projecten die dit allemaal mogelijk maakt. Daarnaast wordt er ruimte gecreëerd voor het doortrekken van de Colosseumweg, waar nu nog spoor ligt.

“We zijn blij dat we een volgende stap kunnen zetten om een belangrijke gebiedsontwikkeling voor Rotterdam-Zuid mogelijk te maken.” aldus Helga Cuijpers regiodirecteur bij ProRail

Zie ook:

https://www.prorail.nl/nieuws/stap-in-voorbereiding-stadionpleindek-feyenoord-city

Noot van de redactie van Aanbestedingsnieuws:

Voor Aanbestedingsnieuws valt het des te meer op dat en afgeslagen en weggehoond plan blijkbaar nooit in de ijskast terecht komt. Het lijkt erop dat ambtenaren die bezig zijn met gebiedsontwikkeling daar niet vanaf te brengen zijn. De vele megalomane woontorens die sinds de corona jaren verrezen zijn, met name rond het spoor, en zonder enig democratische inmenging, door heel de randstad, duiden daar ook op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *