Onderhoud vastgoed panden gemeente Gorinchem – Aanbestedingsnieuws

Onderhoud vastgoed panden gemeente Gorinchem

Foto: pixabay.com

De gemeente Gorinchem bezit een vastgoedportefeuille dat bestaat uit circa zeventig objecten en is verantwoordelijk voor onder meer het preventief en correctief onderhoud. Om uitvoering te kunnen geven aan het onderhoud wenst de aanbestedende dienst een raamovereenkomst af te sluiten. Binnen deze raamovereenkomsten kunnen de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
• Preventief onderhoud aan gebouw gebonden elektrotechnische installaties
• Correctief onderhoud aan gebouw gebonden elektrotechnische installaties
• Preventief onderhoud aan gebouw gebonden werktuigbouwkundige installaties
• Correctief onderhoud aan gebouw gebonden werktuigbouwkundige installaties
De aanbestedende dienst heeft het recht, uitdrukkelijk geen plicht, om vervangingsonderhoud op te dragen bij de raamcontractant. Mocht de aanbestedende dienst gebruik willen maken van dit recht dan worden de hieronder, op hoofdlijnen, omschreven processtappen doorlopen:

1. De aanbestedende dienst verzoekt raamcontractant een aanvullende offerte op te stellen voor één om meerdere gewenste vervangingen;
2. Raamcontractant stelt, eventueel na het stellen van verduidelijkende vragen, een aanvullende offerte op;
3. De aanbestedende dienst toetst de ontvangen offerte;
4. Bij akkoord kan raamcontractant overgaan tot uitvoering van de werkzaamheden
5. Indien geen akkoord wordt bereikt heeft de aanbestedende dienst het recht om de verlangde werkzaamheden door derden uit te laten voeren.
In basis valt alleen vervangingsonderhoud met en waarde tot € 25.000,00 onder de raamovereenkomst. Echter bij goed presteren van de opdrachtnemer kan de aanbestedende dienst ook vervangingen met een hogere waarde op dragen.

Bouwkundig onderhoud maakt geen deel uit van de raamovereenkomst. Mocht gedurende de looptijd blijken dat kleine en relatief eenvoudige bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd moeten worden dan kan hiervoor een beroep gedaan worden op de raamcontracten. In de regel zal dit het
geval zijn bij aanvullend op te dragen vervangingsonderhoud. Bij complexere bouwkundige werkzaamheden of die van grotere omvang zal de aanbestedende dienst derden inschakelen. Indien nodig verwachten we van raamcontractant hierin een proactieve en meewerkende houding.
Doelstelling is om, waar nodig, raamcontractant en bouwkundig aannemer effectief en doelmatig samen te laten werken. Projecten vallen uitdrukkelijk niet onder de scope van de raamovereenkomst.

De gehanteerde openbare procedure heeft tot doel een overeenkomst met één opdrachtnemer voor een periode van vier jaar met een optie om nog eens driemaal met twee jaar te verlengen. De aanbestedende dienst is van plan om 1 januari 2025 te hanteren als startdatum van de overeenkomst.

Bron: Tenderned donderdag 11 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/342817

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 12 juli 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *