Beweeg- en ontmoetlocaties gemeente Heusden – Aanbestedingsnieuws

Beweeg- en ontmoetlocaties gemeente Heusden

Foto: Google Streetview

De hoofdaanleiding van de opdracht, is de motie van de gemeenteraad van juli 2020. De huidige speelplekken in gemeente Heusden moeten omgebouwd worden naar beweeg- en ontmoetlocaties. De opdracht zal uitgevoerd moeten worden met een wijkgerichte aanpak. Er zal afgestapt worden van speeltuinen voor 0-12 jarigen. Met het doel om creatieve beweeg- en ontmoetlocaties voor alle inwoners, ook die met een beperking, te
ontwerpen en te realiseren, waarbij veel aandacht wordt besteed aan water, groen en spelen. Bij de herinrichting van de locaties moet de ruimte als geheel beschouwd worden. Ook zal een aantal locaties, met weinig speelwaarde, verdwijnen als speeltuin. Deze worden vergroend achtergelaten.

Er was te weinig budget voor de noodzakelijke renovaties aan alle speeltuinen en er was geen aanbod voor volwassenen en/of senioren. Daarnaast zijn er veel initiatieven vanuit de inwoners met betrekking tot (meer) bewegen en het ontmoeten van anderen. Verder zijn er opgaven op het gebied van water en groen in openbare ruimte, welke meegenomen gaan worden in de opdracht. Bijzonderheden:
Er wordt afgestapt van de voor jeugd ontwikkelde speelplaatsen en er gaan beweeg- en ontmoetlocaties, voor een ieder, voor in de plaats komen. Bij deze opdracht is er sprake van een combinatie van Werk, Dienst en Levering. De opdracht gaat geïntegreerd aangepakt worden door twee raamovereenkomsthouders, voor meerdere jaren.

De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van drie jaar, naar verwachting van januari 2025 tot en met januari 2028 (exacte data worden overeengekomen bij gunning). Met een optie voor eenmaal een verlenging van twee jaar. Het verwachte budget van de raamovereenkomst bedraagt €2.800.000,- voor de maximale looptijd, van vijf jaar. De raamovereenkomst eindigt van rechtswege als het budget wordt overschreden.

 

Bron: Tenderned donderdag 18 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/343630

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 19 juli 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *